לביבות טבעוניות של כרובית וקישואים

לביבות כרובית וזוקיני עם מטבל שום-שמיר

אפריל 15, 2019 מאת:

קציצות-לביבות רכות ועסיסיות, שקשה להחליט מה הן יותר – טעימות או בריאות (אתם מחליטים אם לטגן או לאפות). הבונוס: הן גם נטולות גלוטן ולכן מתאימות גם לפסח. מניסיון, אין אחד בשולחן שלא יחטוף אותן, לכן מומלץ להכין מראש כמות גדולה.

המתכון מתוך הפקת מצליבים למגזין מנטה.
צילום: יוסי סליס
סגנון: נטשה חיימוביץ'

חומרים לכ-15 קציצות

1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים (כ-500 גרם אחרי ניקוי)
1 זוקיני, מגורר גס
1 קישוא, מגורר גס
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כ-1/2 כוס קמח עדשים כתומות
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית שטוחה בהרט או גארם מסאלה (לא חובה)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון

למטבל שום-שמיר:

1 חבילה (350 גרם) טופו משי
1 שן שום
1/4 צרור שמיר טרי, חתוך גס
1 כף מיץ לימון
מעט מלח ים, פלפל שחור גרוס

+ מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים ומומלחים כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים היטב ומשאירים במסננת להתקרר לטמפרטורת החדר ולהגיר נוזלים.
+ בינתיים מכינים את המטבל: טוחנים את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון (אפשר גם בבלנדר מוט) לקבלת קרם אחיד. מאחסנים במקרר עד להגשה.
+ מעבירים את הכרובית המבושלת לקערה ומוסיפים את יתר חומרי הלביבות. לשים היטב בידיים לקבלת תערובת רכה ואחידה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. מאחסנים במקרר למשך 30 דקות, להתייצבות.
+ יוצקים כ-2 כפות שמן זית למחבת נון-סטיק ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים לביבה אחת כ-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מוודאים שהיא יציבה ורק אם צריך מוסיפים מעט קמח עדשים לתערובת (ככה לא תקבלו קציצות דחוסות). מטגנים את יתר הקציצות ומעבירים לנייר סופג.
+ אפשר גם לאפות: מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית. מסדרים עליו את הקציצות, מברישים אותן במעט שמן ואופים 15-20 דקות, עד שהן מתייצבות אך לא מתייבשות.
+ מגישים לצד המטבל ואת מה שנשאר (לא יישאר!) מאחסנים במקרר ומחממים לפני ההגשה.

הערות וגיוונים:

  • אפשר להחליף את קמח העדשים בקמחים אחרים (למשל חומוס, אורז, חיטה או שיבולת שועל טחונה), הכמויות עשויות להשתנות מעט בהתאם.
  • אם יישאר לכם מטבל תוכלו להשתמש בו כרוטב לסלט או כמטבל לירקות חתוכים.
  • שונאי שמיר מושבעים יכולים להחליף אותו בנענע או בצל ירוק.

 

מעדיפים לביבות פראסה? הנה הן כאן

מאגר מתכונים טבעוניים לפסח

עוד מתכונים מעולים עם כרובית:

פשטידת כרובית מהחלומות
כרובית בתנור בגלימת טחינה ושמיר
הכנתם פעם מרק כרובית עם חציל קלוי?

לביבות כרובית וזוקיני עם מטבל שום שמיר

מגדל לביבות חביבות שגם על ילדים הן אהובות!

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

2 תגובות לפוסט

  1. רינה הגיב:

    נראה מעולה!! תודה. שאלה: במה מחליפים שמיר?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות