סלט קינואה עם ירקות צלויים
הסלט שפרץ בסערה לחיינו לפני כ-15 שנה וכבש כל תפריט אפשרי, מוכיח שהוא כאן כדי להישאר. קבלו גירסה טעימה אש
פייר, הפתעתם אותי. לפני שבוע העליתי לאינסטגרם וגם לעמוד של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק תמונה של סלט קינואה שתקתקתי ממה שיש בבית לארוחת צהריים ושאלתי אתכם מה לדעתכם חייב להיות בסלט קינואה ואיפה אכלתם את הסלט קינואה הכי טעים. וואו וואו כמה תגובות! כאילו לא עברו 15 שנה מאז שהקינואה נכנסה לחיינו (כן, זה פחות או יותר הזמן שבו היא עשתה עלייה לישראל) והתנחלה בתפריט של כל בית קפה אפשרי ומאז לא יצאה ממנו. מתברר שסלט קינואה כבר מזמן הפך למנה כל-ישראלית, עם אלף ואחת גרסאות שאפשר למצוא בהן מן המשותף.
מה (כמעט) תמיד יהיה בסלט קינואה?
- ירקות טריים – חלקם פריכים וחלקם עסיסיים
- ירקות מבושלים – לרוב צלויים. הקלאסיקה: בטטה.
- עלים ירוקים – בדגש על רוקט אבל גם פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום ועוד.
- רוטב עשיר והרבה ממנו – כדי שהסלט לא יהיה יבשושי. תמיד אפשר להוסיף עוד!
אחרי שנרגעתי מכמה שסלט קינואה עדיין מרגש ומעניין את כולנו (גם אני מוצאת את עצמי מזמינה אותו בבתי קפה וזה הכי כיף וטעים), זה היכה בי – בעצם אין בבלוג אפילו מתכון אחד לסלט המדובר והאהוב הזה (טיפ: פחות מתאים להזמין אותו בדייטים מפאת סיכוי גבוה במיוחד שייתקעו לכם גרגירי קינואה + עשבי תיבול בשיניים). זה אילץ אותי לחשוב מה באמת אני רוצה שיהיה בסלט שלי ולקחת החלטות לא פשוטות, כי תכלס אפשר להכין אותו בהמון גרסאות ממש טעימות. אז בואו נגיד ככה – זו אחת המוצלחות, אבל זה לא אומר שיש עוד הרבה כאלה.
עוד מתכונים מהירים שהם ארוחה:
קארי מהיר של טופו וירקות
תבשיל ירקות קיצי
סלט קינואה וירקות צלויים
הסלט הזה הוא מקרה קלאסי של "הכנתי ממה שיש בבית", כולל הקינואה שנשארה לי מבושלת במקרר אחרי סדנה. זה בדיוק מה שיפה בסלט הזה – שאפשר להכין אותו משאריות וירקות מיותמים, שהוא מחזיק מעמד בכיף עוד יום יומיים במקרר ושהוא מושלם לקחת איתנו ללימודים או לעבודה בתור ארוחה (קינואה מפוצצת בחלבון!).
הצטרפו לקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק!
חומרים לכ-4 סועדים
1 כוס קינואה שטופה (אני השתמשתי בטריקולור, אפשר אדומה או לבנה)
מעט שמן זית
מעט מלח
לירקות צלויים:
1 חציל קטן, חתוך לאצבעות
2 קישואים מוצקים/זוקיני חתוכים לאצבעות
1 פלפל אדום לתוך לרצועות
3 שיני שום מעוכות
1 פלפל צ'ילי (שלם)
עלים טריים מ-3 גבעולי אורגנו (אפשר גם תימין)
2-3 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס
לירקות טריים:
2-3 מלפפונים קטנים או פאקוס, חצויים לאורך ופרוסים
חופן נדיב עגבניות שרי תמר, חצויות לאורך
חופן נדיב עלי רוקט קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי ריג'לה או עשבים טריים וקצוצים אחרים (כוסברה, נענע, בזיליקום)
לרוטב:
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון עסיסי או יותר
2 כפות לימון כבוש קצוץ (אפשר להשתמש בממרח)
3 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
3 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס
להגשה:
חופן צנוברים קלויים על מחבת יבשה
חופן גרעיני דלעת קלויים על מחבת יבשה
רוטב טחינה
+ צולים את הירקות: מחממים תנור ל-200/220 מעלות (תלוי כמה התנור שלכם עצבני). מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים עלי אורגנו, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות בידיים נקיות, כך שהירקות ייעטפו בתיבול. צולים בתנור כ-20 דקות, עד שהירקות רכים וזהובים. מניחים להתקרר.
+ מבשלים את הקינואה: יוצקים מעט שמן זית לסיר קטן ומטגנים בו את הקינואה במשך כ-2 דקות. ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים נספגים והקינואה תפוחה ורכה. מאווררים במזלג ומניחים להתקרר.
+ מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב.
+ מעבירים את הקינואה לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הירקות הצלויים, את הירקות הטריים ואת עשבי התיבול. יוצקים על הכל את הרוטב ומערבבים בעדינות בידיים נקיות. מחלקים לקערות הגשה או מעבירים לקערה מרכזית, מפזרים מעל צנוברים וגרעיני דלעת קלויים ומגישים.
הספר "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מבצע! בגרסה דיגיטלית או מודפסת
תגיות: חצילים, קינואה, זוקיני, קישואים, סלט קינואה, איך מכינים סלט קינואה, מתכון לסלט קינואה, מתכונים מומלצים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, דגנים, ירקות
למה לערבב בידיים ולא בכף? זה לא הגייני.
כמובן זה כרצונך. בהרבה מאד מסעדות מערבבים בידיים, בעיקר כדי שהסלט לא "ייפול" וייערם יפה על הצלחת. אפשר כמובן עם כפפות (כשאני עבדתי במסעדת יוקרה לפני מיליון שנה זה לא היה עם כפפות). במקרה הזה אני מעדיפה בידיים כדי לא למעוך את הירקות המבושלים, אם רוחצת ידיים לפני אין עם זה שום בעיה מבחינתי