לזניה ארטישוק ובצלים מקורמלים
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
רועי מכין את הלזניה הזו מעלי בצק טריים, אבל בבית אין שום בעיה לקצר תהליכים עם דפי לזניה מוכנים. את העסיסיות הנפלאה יספקו כאן בצלים מקורמלים ואת הטעם – ארטישוקים איטלקיים, שכבר הפכו לכוכבים במסעדות ובמעדניות.
חומרים לתבנית פיירקס 20X30:
20 דפי לזניה, חלוטים במים רותחים ומולחים במשך חצי דקה
20 יחידות ארטישוק איטלקי משומר, חתוך לקוביות
40 בצלי שאלוט, קלופים
2 ק"ג בצל, פרוס דק
1 צנצנת עגבניות לחות בשמן זית, מסוננות
2 כוסות רוטב עגבניות איכותי
לבשמל פורצ׳יני:
500 מ"ל (כ-2 כוסות) משקה סויה או משקה אורז
80 גרם (כ-2/3 כוס) קמח
1/3 כוס שמן זית
25 גרם פטריות פורצ׳יני מיובשות
750 מ"ל (כ-3 כוסות) מים פושרים עד חמים
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית סוכר
להגשה:
חופן עלי בזיליקום טריים
חופן עלי אורגנו טריים
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את בצלי השאלוט: עוטפים את הבצלצלים בשמן זית ומלח, מניחים בתבנית ומכסים בנייר כסף. אופים במשך כ-40 דקות, עד לריכוך מוחלט.
- מקרמלים את הבצל: במחבת רחבה, מחממים שמן זית ומטגנים בו את טבעות הבצל תוך כדי ערבוב במשך כ-20 דקות, עד שהן משחימות היטב. אם הבצלים לא רכים מספיק, אפשר להוסיף להם כוס מים במהלך הטיגון ולבשל עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
- מכינים את הבשמל: משרים את הפטריות המיובשות במים החמימים עם הסוכר במשך כ-20 דקות. מודדים 500 מ"ל ממי ההשריה של הפטריות ושומרים בצד. מסננים, קוצצים, וסוחטים את הפטריות.
- מחממים את שמן הזית בסיר קטן, מוספים קמח ומערבבים כ-3 דקות מעל להבה נמוכה. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, תוך טריפה מתמדת. מוסיפים מלח ואת הפטריות הקצוצות, מגבירים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-10 דקות, עד להסמכה.
- מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, חולטים את דפי הלזניה במשך חצי דקה ומסננים.
- מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים לתבנית מעט מרוטב העגבניות ומשטחים לשכבה דקה על פני תחתית התבנית. מכסים בדפי הלזניה, מורחים מעליהם חצי מכמות הבשמל וחצי מכמות רוטב העגבניות, מפזרים חצי מכמות הבצל והשאלוטס האפויים וחצי מהארטישוקים והעגבניות הלחות. מניחים דפי לזניה, מורחים שוב בשמל ורוטב עגבניות ושוב מניחים בצלים, עגבניות לחות וארטישוקים. מכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף, אוטמים היטב ואופים כחצי שעה, עד שהלזניה מוכנה. מסירים את נייר הכסף, מפזרים עלי בזיליקום ואורגנו ומגישים.