קדרת ארטישוקים וירקות בתנור
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
אני אוהבת את הטעמים הטבעיים העדינים של הקדרה הירוקה הזאת, אבל מי שמעדיף תיבול עז יותר יכול להוסיף לרוטב חומץ בלסמי לחמיצות, סילאן למתיקות או פלפל חריף ל... נו, אתם יודעים מה.
חומרים ל-4 מנות:
5 ארטישוקים מקולפים ומנוקים, שלמים או חצויים לאורכם, מושרים במים עם מיץ לימון למניעת השחרה
2 קולרבי קלופים וחתוכים לפלחים
1 לפת קלופה וחתוכה לפלחים
2 פקעות שומר קטנות חצויות לאורכן
350 גרם שעועית ירוקה טרייה ומנוקה
8 שיני שום שלמות (רצוי טריות + כמה גבעולים ירוקים)
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (החלק הלבן והירוק)
2-3 עלי דפנה
2-3 גבעולי טימין
מיץ מ-1 לימון
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס יין לבן
מלח גס אטלנטי, פלפל לבן
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- בוחרים סיר בעל תחתית עבה שמתאים לשימוש בתנור ומחממים בו מעט שמן זית מעל להבה בינונית. מאדים את שיני השום והבצל הירוק 2-3 דקות, עד שהם מעלים ניחוח (נזהרים לא לחרוך). מוסיפים לסיר את פלחי הקולרבי והלפת, השעועית הירוקה, השומר ולבבות הארטישוק וממשיכים לאדות 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט וצבעם מעמיק.
- מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את עלי הדפנה וגבעולי הטימין. מערבבים את מיץ הלימון, השמן והיין ויוצקים על הירקות. מתבלים במלח גס ובפלפל לבן ומכסים. מכניסים לתנור ואופים כ-90 דקות, עד שכל הירקות מתרככים. כדאי לפתוח את הקדרה פעם או פעמיים במהלך הצלייה, לערבב בעדינות ולהוסיף מעט מים אם צריך.