ריזוטו גריסים עם דלעת ערמונים צלויה
[סה"כ: 2 ממוצע: 3 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
ללא גלוטן
דלעת הערמונים ממש מקרימה את ה"ריזוטו", שאפשר כמובן להכין בשיטה הרגילה עם אורז.
חומרים ל 4-6 מנות:
300 גרם גריסי פנינה
2-3 דלעות ערמונים
חופן גדול בצלצלי שאלטוס (או כרישה גדולה), פרוסים דק
3 שיני שום פרוסות דק
5-6 עלי מרווה טריים
1/4 כוס יין לבן
מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל לבן
שמן זית
1 כף שמן קוקוס עדין ולא ארומטי (לא חובה אבל כדאי!)
להגשה:
רצועות בצק ירוק או פטרוזיליה קצוצה דק, קליפה מגורדת מלימון אחד
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- עוטפים את הדלעות בנייר כסף, כל אחת בנפרד, ומניחים בתבנית אפייה. צולים במשך 30-45 דקות, עד שהדלעות מתרככות לחלוטין (ניתן לבדוק בדקירת סכין).
- בסיר גדול, מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הגריסים כמו פסטה במשך 25-30 דקות, עד שהם רכים לחלוטין. הם צריכים להיות דביקים אך עדיין נגיסים. משאירים את המכסה פתוח ומבשלים עד שרוב המים נספגים (לא נורא אם נשארים מעט מים) ומערבבים מדי פעם. אם נוצר קרום או קצף, לא להיבהל – מערבבים אותו פנימה ולא מוציאים. הוא יהפוך את המרקם של הגריסים למושלם. מסירים מהאש ושומרים את הגריסים עם הנוזלים שנשארו בסיר.
- מחממים במחבת רחבה שמן זית עם כף שמן קוקוס. מאדים את השאלוטס, השום והמרווה במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
- מעבירים את הגריסים המבושלים למחבת, מוזגים את היין הלבן, מערבבים ומאדים במשך כ-5 דקות נוספות.
- חוצים את הדלעות הצלויות ומרוקנים מגרעינים וסיבים. מחלצים את בשר הדלעות לתוך מחבת הגריסים (כמו שיוצא עם הכף, בחתיכות גדולות). מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות, כך שהדלעת משתלבת בריזוטו כמו קרם.
- מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בקליפת לימון מגורדת ובצל ירוק.