ריזוטו מהיר של אורז מלא ואספרגוס
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
כשרוצים ריזוטו בריא יותר משתמשים באורז עגול מלא. במקום לבחוש אותו 40 דקות, מרמים ומבשלים אותו בנפרד. מגע הקסם של שמן קוקוס וכרישה קרמית, יספק את המרקם הנימוח שמזכיר ריזוטו קלאסי אמיתי.
חומרים ל-6 מנות:
2 כוסות אורז עגול מלא
1 צרור אספרגוסים טריים ודקים
1 גבעול כרישה, פרוס דק
3 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
1-2 כפות שמן קוקוס (לא חובה אך מומלץ!)
עלים טריים מ 3-4 ענפי טימין
1/3 כוס יין לבן
מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל לבן
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה דק
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן, עד לריכוך מלא. ניתן גם לבשל מראש ולשמור במקרר עד להכנה, אפילו כמה ימים.
- קוטמים את הקצה התחתון של גבעולי האספרגוס וחולטים אותם במים רותחים ומומלחים במשך 3-4 דקות, עד שהם מתרככים אך עדיין פריכים. מוציאים למי קרח על מנת לעצור את הבישול ומסננים. חותכים למקטעים באורך 2-3 ס"מ.
- מחממים בסיר רחב שמן זית ושמן קוקוס, מוסיפים את הכרישה והשום ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח.
- מוסיפים את האורז המבושל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים לאורז את האספרגוס והטימין ויוצקים את היין הלבן. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל 2-3 דקות לאיחוד וספיגת טעמים.
- מתבלים במלח ובפלפל לבן. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. לפני ההגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה.