פלאפל כוסמת ואפונה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
יום העצמאות
ללא גלוטן
אני ויתרתי על התענוג של שמן עמוק, יצרתי קציצות פחוסות בינוניות וטיגנתי בשמן בחצי הגובה משני הצדדים. אל תשכחו להכין טחינה לטבילה מבעוד מועד, הפלאפל הזה לא יישאר בצלחת הרבה זמן, באחריות.
חומרים לכ-25 כדורים/קציצות:
350 גרם (כ-2 כוסות) כוסמת ירוקה מושרית לפחות 6 שעות (אפשר גם לילה) או מונבטת
250 גרם (כ-2 כוסות) אפונה טרייה (או קפואה מופשרת)
1/2 צרור כוסברה, קצוצה גס
חופן עלי נענע טריים
3 שיני שום
1-2 כפות שמן זית
1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון (אני משתמשת לרוב בחמניות)
גיוונים/תוספות אפשריים:
זרעי כוסברה שבורים, כמון, בצל ירוק
- מניחים את כל החומרים במיכל של מעבד מזון וטוחנים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, גרגירית מעט ודי דביקה (אל דאגה – ככה הפלאפל שומר על עסיסיות). טועמים ומתקנים תיבול (כדאי שלתערובת יהיה טעם עז ומעט מלוח מדי, כי הטעמים מתעדנים בטיגון).
- מחממים שמן צמחי במחבת גדולה (השמן צריך להגיע בערך עד חצי גובה הקציצות). יוצרים קציצות בינונית ושטוחות בעזרת הידיים (אם מרטיבים מעט את הידיים זה עוזר) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות היטב. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם טחינה.