מוס דובדבנים עם קרם שוקולד
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
מוס מקצפת קוקוס, כן! למי שטרם התנסה מדובר בקצפת יציבה ומושלמת, עם טעם קוקוסי מרומז (להרגעת החוששים) וקרמיות משגעת, שדורשת היערכות פשוטה יום אחד מראש. אם אתם ממהרים או לא בוטחים במקרר שלכם, אפשר להכניס למקפיא לשעה ואז להעביר למקרר.
חומרים ל 4-6 מנות:
2 כוסות דובדבנים טריים מגולענים (או פטל, אוכמניות, תותים וכד')
2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס, רצוי 20% שומן
3 כפות אבקת סוכר
חופן דובדבנים מגולענים
100 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו
להגשה:
דובדבנים טריים, שוקולד מריר מגורד
- יום לפני ההכנה מכניסים את פחיות קרם הקוקוס למקרר (חשוב שיישארו אנכיות – לא להשכיב אותן!). רצוי שישהו במקרר ל-24 שעות לפחות.
- מניחים את הדובדבנים המגולענים במיכל הבלנדר וטוחנים למחית (במידת הצורך, ניתן להוסיף כף מים, כדי לעזור ללהבים לטחון). מסננים במסננת דקה משאריות הקליפות. שומרים בצד.
- מכינים את המוס: פותחים בזהירות את פחיות הקרם הקרות ומעבירים לקערת המיקסר את השכבה העבה והסמיכה מאד שהצטברה בחלק העליון של הפחית – ככל שהקרם שמן יותר וקר יותר, כך רוב הפחית תהפוך לשומן מוצק. שומרים בצד את הנוזלים השקופים שנשארו בתחתית הפחית.
- מוסיפים לקרם המוצק 3 כפות אבקת סוכר ומקציפים לקצפת יציבה מאד (זה לא דורש הרבה זמן). יוצקים פנימה בעדינות את מחית הדובדבנים ומאחדים בתנועות קיפול עדינות. יוצקים או מזלפים את המוס באמצעות שקית זילוף לכלי הגשה (עדיף גבוהים ושקופים) ומאחסנים בינתיים במקרר. אפשר לשמור מספר כפות מהמוס בנפרד, לעיטור.
- מכינים את קרם השוקולד: שוברים לקוביות את השוקולד ומניחים בסיר קטן. מוסיפים את נוזלי הקוקוס השקופים ששמרנו בצד ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלק. מניחים להצטנן.
- מרכיבים את המנה: מוציאים את הכלים עם המוס מהמקרר, ומניחים מעליו שכבה של דובדבנים מגולענים. יוצקים מעליהם שכבה דקה של קרם שוקולד לכיסוי. מזלפים מעל השוקולד עוד מעט מהמוס ומחזירים למקרר להתייצבות לפחות לשעה ורצוי לכמה שעות. אפשר גם להקפיא, ולהניח בחוץ להפשרה חלקית לפני ההגשה.
- מעטרים בדובדבנים טריים ושוקולד מגורד ומגישים.