עוגת יום הולדת בטעם לוטוס-שוקולד
[סה"כ: 5 ממוצע: 1.8 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
ידידותי לילדים
עוגת יום הולדת מושחתת במיוחד, מרהיבה ומפנקת במיוחד לילדי יום הולדת ובכלל!
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
יבשים:
3 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
רטובים:
1 צנצנת ממרח לוטוס
2 מעדן וניל "אלפרו"
2 כוסות חלב סויה (או חלב צמחי אחר)
1 כוס שמן
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (או שוקולד צ'יפס)
מעט קמח
לציפוי:
ממרח לוטוס
חבילה גדולה עוגיות לוטוס
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים את החומרים היבשים ואת הרטובים בשתי קערות נפרדות, לשתי תערובות אחידות.
- מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה. בוחשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקמחים מעט את השוקולד הקצוץ (או השוקולד צ'יפס) כדי שלא ישקעו בעוגה ומוסיפים לתערובת. מערבבים מעט עד שהשוקולד נטמע כולו.
- יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה יציבה אך עדיין מעט לחה. מניחים להצטנן לחלוטין לטמפרטורת החדר.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומצפים בעדינות בשכבה דקה של ממרח לוטוס. מדביקים מסביב עוגיות לוטוס ואת היתר מפוררים ומפזרים מעל העוגה.