טארט אפרסקים אישי בקלי קלות
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
מה עושים כשיש חשק למתוק וכל מה שיש במקרר זה כמה אפרסקים שידעו ימים יפים יותר? האדריכלית והאמא המופלאה אבישג גורדין פתרה לעצמה (ולנו) את הבעיה עם מתכון מהיר ומקסים לטארט אישי בהשראת הספר Sweet Vegan. הזמינו שומרי ראש כי הוא ייחטף!
חומרים ל 8-10 יחידות בקוטר 8 ס"מ:
1 כוס קמח כוסמין, מנופה
1 כוס קמח לבן, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן קוקוס נייטרלי, מוצק
3/4 כוס חלב סויה ללא סוכר
לציפוי:
4 אפרסקים גדולים, בשלים
3/4 כוס שמן קוקוס נייטרלי, מומס
3/4 כוס סוכר דמררה
2 כפיות קינמון
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמחים, אבקת האפייה והמלח (אפשר גם במיקסר). מוסיפים שמן קוקוס וחלב צמחי ומערבבים היטב, רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים לגובה של כ-1 ס"מ וקורצים לעיגולים בקוטר 8 ס"מ.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון לציפוי. טובלים כל עיגול בשמן קוקוס מומס ומצפים בתערובת הסוכר והקינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חותכים את האפרסקים לפלחים. יוצרים גומה קטנה בכל עיגול בצק ומניחים בו פלחים. מפזרים מלמעלה את שארית הסוכר והקינמון.
- אופים בתנור החם במשך כ-20 דקות עד שהמאפים זהובים ופריכים.