תבשיל חיטה ירוקה, כרוב סגול ובצלים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
כשהוא חם הוא טעים וממלא, כמעט קדרתי, וכשהוא קר הוא הופך לסלט כיפי ונגיס. שתי הורסיות עשירות בטעמי מתוק-חריף-חמוץ עם ניחוח הל ועשן... תענוג. אפשר להכין כמובן מפריקי מיובשת שמוכרים בחנויות הטבע והתבלינים כל השנה.
חומרים ל 4-6 מנות:
500 גרם חיטה ירוקה מעושנת (פריקי), שטופה ומושרית לפחות שעה במי ברז
1 כרוב קטן חצוי ופרוס דק
1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
1 בצל לבן חצוי ופרוס דק
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן והירוק הרך)
4-5 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
1 כפית תרמילי הל כתושים קלות במכתש ועלי
1-2 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק
5-6 עלי מרווה טריים
1 כף שטוחה סוכר חום
קליפה מגורדת ומיץ טרי מחצי לימון
שמן זית
מלח גס
להגשה (לא חובה):
1/2 כוס צנוברים קלויים
בצל ירוק חתוך לרצועות דקות וארוכות (ז'וליין)
- בסיר רחב וכבד, מחממים שמן זית ומטגנים בו את תרמילי ההל המעוכים במשך 1-2 דקות, עד שהם מתחממים ומעלים ניחוח. מוסיפים את כל הבצלים הפרוסים ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 5-10 דקות, עד שהבצלים מתרככים והופכים שקופים. מוסיפים את הכרוב, הצ'ילי, עלי המרווה והסוכר, מערבבים וממשיכים לאדות מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהכרוב מתרכך מעט וצבעו מעמיק.
- מסננים את החיטה ושוטפים שוב, מנערים מהמים המיותרים ומוסיפים אותה לסיר. מוסיפים מלח לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מים לכיסוי תכולת הסיר (אפשר להתחיל אפילו עם קצת פחות), מכסים את הסיר חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה כ-60 דקות, עד שכל הנוזלים נעלמים (החיטה תישאר נגיסה, אך ככל שתבשלו יותר כך היא תאבד את טעמיה המעושנים. כדאי לטעום ורק אם צריך להוסיף מים ולהמשיך בבישול).
- לקראת תום הבישול, מוסיפים את הקליפה המגורדת ומיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים צנוברים קלויים ובצל ירוק טרי ומגישים.