תבשיל פריקי
[סה"כ: 19 ממוצע: 2.1 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
את המתכון הזה למדתי מהשף בני ליפשיץ ביום מטבח משותף וטעים, שערכנו לקראת הארוחות הפרטיות שאנחנו מבשלים יחד. אני הבאתי את החיטה מירושלים, הוא הסביר לי איך להתנהג אליה יפה. הטעם המעושן והאגוזי שלה גרם לתבשיל הפשוט הזה להפוך למנה מרהיבה ועמוקת טעמים.
חומרים:
500 גרם פריקי טרייה או מיובשת
3-4 גזרים מגורדים
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
3-4 שיני שום קלופות
4-5 עלי מרווה טריים
מלח גס אטלנטי
שמן זית
- בסיר כבד, מחממים שמן זית ומאדים תוך כדי ערבוב את הבצל והגזר במשך כ-10 דקות מעל להבה בינונית, עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים את הפלפל החריף, שיני השום השלמות ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את החיטה, מאדים 2-3 דקות נוספות ומוסיפים מלח.
- מוסיפים מים בגובה של קצת יותר מכיסוי הירקות והחיטה, מכסים את הסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהחיטה סופגת את כל המים ומתחילה "להיתפס" בתחתית הסיר (כ-30-60 דקות, תלוי בחיטה). טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.