עוגת שזיפים אפויה ונהדרת של סבתות
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
עוגת פירות טבעונית טעימה להפליא, קלה להכנה ועם ניחוח של נוסטלגיה. אם בדיוק יש לכם במקרר פירות שמחכים לגאולה – זה הרגע להשתמש בהם. אפשר בכיף להחליף את השזיפים באפרסקים.
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
200 גרם (קצת פחות מכוס) שמן קוקוס מומס
300 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 תפוח מרוסק בפומפיה או במג'ימיקס (לא להגיע למצב של גרבר)
כמה גרגרי מלח
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח (אפשר לשלב קמח מלא)
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס חלב סויה/אורז/שקדים
3 כוסות שזיפים חתוכים גס
- מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבנית משומנת. אופים 40-55 דקות בתנור המחומם, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.