מרק עדשים ירוקות
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
מתכון פשוט, טעים וכזה שלא צריך בשבילו הכנות מיוחדות או חומרי גלם נדירים - מקסימום לדאוג להעשיר קצת את מגירת התבלינים (שאת זה כדאי לכם לעשות בכל מקרה). אם אין לכם את כל המרכיבים אתם מוזמנים לאלתר.
חומרים ל 6-8 סועדים:
2 כוסות עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל גדול (לבן או סגול), קצוץ
5 שיני שום, קצוצות (או ראש וגבעול של שום ירוק, בעונה)
1-2 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים
4 גזרים, חתוכים לקוביות
3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1/2 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
4-5 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית חווייאג' למרק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפות שמן זית
מלח
- בסיר גדול, מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום וסלרי ואת כל התבלינים מלבד המלח במשך כ-5 דקות, עד שהירקות רכים וריחניים. מוסיפים את קוביות הגזר, תפוחי האדמה ופרחי הכרובית, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את קוביות העגבנייה (עם המיץ), את הפטרוזיליה ואת השמיר ומערבבים. מוסיפים את העדשים ויוצקים מים עד לגובה של כמה סנטימטרים מעל תכולת הסיר. מערבבים, טועמים את הנוזל ומתקנים תיבול במידת הצורך (זכרו לא להוסיף מלח בשלב הזה, כיוון שהוא יעכב את ריכוך העדשים).
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כ-45 דקות, עד שכל הירקות והעדשים רכים והמרק מוכן. ממליחים, מערבבים ומתקנים תיבול.