חזרה לאינדקס מתכונים

מיונז טבעוני ביתי

[סה"כ: 20 ממוצע: 2.3 ]

רמת קושי

קל

משך הכנה

מהיר

ללא גלוטן

לא ייאמן כמה קל להכין מיונז טבעוני בבית, אפילו יותר קל מלהכין מיונז מביצים. אין כאן צורך באמולסיה וזילוף איטי של שמן אלא פשוט בטחינה קצרה של כל המרכיבים והוא גם, אין כיף, בריא יותר ונטול כולסטרול. אני אוהבת לתבל אותו במעט פפריקה מעושנת, כמובן אפשר להוסיף אילו טעמים שאתם רוצים. הכי חשוב – אל תשכחו להצטייד בחלב סויה נייטרלי לגמרי, אתם ממש לא רוצים מיונז מתוק.

10 תגובות לפוסט

  1. לילך הגיב:

    מתכון מושלם ופשוט תודה!

  2. שרית הגיב:

    מתכון מעולה. מכינה כל הזמן. יותר טעים מהדבר האמיתי.
    הפפריקה מאד מוסיפה.

  3. סער הגיב:

    הכנתי את המיונז כמו במתכון עם שני שינויים, השתמשתי בשמן זית מעולה ובמקום חרדל השתמשתי בטבסקו אדום. טעמתי את הלימון שהיה חמצמץ בקטע טעים.
    המיונז שיצא היה במרקם מעולה, נראה מליון דולר, אפילו הצבע היה מעורר תאבון… אבל הטעם היה מר ולא אכיל, וזה היה מבאס. מעבר למרירות היה ניתן להבחין בטעמים טובים, אבל המרירות הכריעה את המיונז והוא הלך לקומפוסטר אחר כבוד.

  4. מרגלית הגיב:

    תודה נשמע נהדר וקל. האם אפשר חלב שקדים במקום חלב סויה?

  5. שרון הגיב:

    היי אורי שביט ,
    המון תודה למתכון המיונז המעולה ,
    (הכנתי עם שמן מזרעי-ענבים- ויצא מוצלח מאוד.: מהיר הכנה ווממש טעים !
    השאלה :
    האם שמן -אבוקדו גם הוא יכול להתאים להכנת המיונז ?

    ושוב תודה על המתכון הנפלא.
    שרון.

    • אורי שביט הגיב:

      היי שרון, איזה כיף לשמוע! לגבי שמן אבוקדו אני לא הייתי משתמשת בו כי יש לו טעם עז והוא גם יותר כבד במרקם. אבל את תמיד יכולה לנסות!

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |