קציצות עדשים וסלק
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
המתכון הבא מאד פשוט וגם, איך לומר, די צפוי. אבל התמונה של התוצאה המרנינה ובעיקר הרכות הנפלאה שלה, שכנעו אותי שבכל זאת אפשר להקדיש לגרסה הקלילה הזאת מתכון. הרכיב הסודי (נו, גם כן סוד מדינה) הוא סלק מבושל, אתם יודעים, כזה שקונים בוואקום והטכניקה ודאי מוכרת לכם מהקציצות האלה או האלה, כשהעיקרון הוא לא לבשל את העדשים אלא רק להשרות.
חומרים לכ-25 קציצות:
300 גרם עדשים ירוקות, מושרות למשך הלילה (מומלץ אבל אפשר גם פחות) ומסוננות
1 סלק מבושל, חתוך לרבעים
1 בצל סגול, חתוך לרבעים
3-4 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון רדוד
- מניחים את כל החומרים במיכל מעבד המזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת רכה ורטובה. אם התערובת פירורית, יש להמשיך לטחון עד שמגיעים למרקם הנכון. אפשר לטעום כדי לתקן תיבול – רצוי להמליח מעט יותר ממה שנדמה, כיוון שהמליחות פוחתת.
- מחממים שמן רדוד במחבת רחבה ומטגנים את קציצות במשך מספר דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. מניחים על נייר סופג ומגישים עם טחינה או עגבניות מגורדות.
- אם מעדיפים לאפות: מחממים תנור ל-180 מעלות. כדאי להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, כדי לשמור על סביבה לחה.
- משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים עליה את הקציצות ומזלפים עוד שמן זית מלמעלה. אופים כ-7 דקות, הופכים ואופים עוד 2-3 דקות.
- היזהרו לא לייבש את הקציצות – בשני המקרים אם לא אוכלים אותן מיד מומלץ לסגור בכלי אטום בעודן חמות, כדי לשמור על הלחות. ניתן להקפיא את התערובת וגם את הקציצות המוכנות.
הי
האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום הירוקות?
לא ניסיתי אבל אני מאמינה שזה יעבוד!
העיסה יצאה רטובה לגמרי, מה עודים?
שוקלים עדשים לפני או אחרי השריה?
תודה!
היי דניאל, יכול להיות שהיו יותר מדי נוזלים בתערובת? אולי לא סיננת טוב את העדשים? הכמות היא לפני השרייה. בכל מקרה תוכל לנסות להוסיף קמח כלשהו לתערובת.