חומוס ביתי
רמת קושי
קל
משך הכנה
ארוך
מתאים לחג
יום העצמאות
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
כמה שתכינו יותר פעמים, ככה ייצא לכם חומוס ביתי יותר טעים. באחריות. את המתכון קיבלתי מאסף, אבל את הטחינה הרגילה החלפתי בטחינה משומשום מלא, לא רק בגלל הבריאות אלא בעיקר בגלל הטעם. יודעי דבר אומרים שכמה שיותר טחינה, ככה החומוס יוצא יותר טעים. זאת ההזדמנות שלכם לשחק עם הכמויות של הטחינה, הלימון, השום והכמון, עד שתגיעו לחומוס המושלם שלכם. אסף מבשל 500 גרם גרגירי חומוס, משתמש בשליש מהכמות ואת היתרה מקפיא עם מי הבישול, לפעם הבאה שיתחשק.
חומרים:
150 גרם (או 500 גרם) חומוס קטן מזן "הדס", מושרה במים לפחות 24 שעות (מחליפים את המים כל כמה שעות, בלילה אפשר לאחסן במקרר)
1/2 כוס (או יותר) טחינה איכותית רגילה או מלאה
מיץ מ-1 לימון
3-4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח, כמון לפי הטעם
- מסננים את גרגירי החומוס ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול. ממלאים בשפע מים נקיים ומבשלים 3-4 שעות, עד שהגרגירים רכים מאד (אפשר גם לבשל בסיר לחץ – זה ייקח כשעתיים). לא ממליחים את מי הבישול, אבל אפשר להוסיף להם בצל שלם.
- מסננים את הגרגירים, שומרים את מי הבישול ומניחים להתקרר מעט. להכנת הממרח משתמשים ב 1/2 2 כוסות חומוס מבושל.
- מכניסים את הגרגירים למיכל הבלנדר (אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט או במעבד מזון), מוסיפים את מיץ הלימון, השום, שמן הזית המלח ומעט כמון. מוסיפים ממי הבישול ששמרתם כמעט עד כיסוי הגרגירים (או קצת פחות) וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה (כמה היא תהיה חלקה תלוי במכשיר, ברצון ובסבלנות שלכם לחכות. אני הכנתי חומוס גרגירי). העיסה צריכה להיות דלילה על מנת להיטחן כמו שצריך.
- מוסיפים את הטחינה (אפשר להוסיף אפילו כוס שלמה) וממשיכים לטחון עד שהמחית מתאחדת. מגישים עם שמן זית, פפריקה מתוקה, סומאק, צנוברים או גרגירי חומוס שלמים חמימים, איך שאוהבים.