סופגניות מהירות ללא שמרים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
חנוכה
ידידותי לילדים
גם למי שלא מתים על סופגניות והתפחה זו מילה שגורמת להם לפריחה – מגיע ליהנות מביס מתוק ומטוגן לכבוד חנוכה. הנה מתכון לסופגניות הכי פשוטות בעולם, שמתחבאים בו אפילו ערכים תזונתיים.
חומרים לכ-30 סופגניות ביס קטנטנות או כ-15 סופגניות בינוניות:
1/4 1 כוסות קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר לבן או חום בהיר
קמצוץ מלח
200 מ"ל טופו משי רך, טחון למרקם חלק
4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
1 כף ברנדי או ליקר
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
אבקת סוכר, מייפל או ריבה
5 טיפים חשובים לטיגון סופגניות לפני שמתחילים:
1. מומלץ מאד לטגן בווק ולא בסיר – הצורה שלו תגרום לכם להשתמש בהרבה פחות שמן
2. כדאי לטחון את הטופו (גם אם הוא רך מאד) בבלנדר מוט לפני שמתחילים, כדי שהמרקם שלו יהיה חלק לגמרי
3. אל תגזימו בחימום השמן – כדי לוודא שהוא אינו חם מדי, מכניסים ידית של כף עץ לשמן ובודקים שמתקבצות סביבה בועיות קטנטנות. בועות גדולות מעידות על שמן חם מדי, שישרוף את הסופגניות מבחוץ ולא יבשל אותן מבפנים.
4. הבצק מעט כבד ולכן הסופגניות נוטות לשקוע בשמן ברגע הראשון, השתמשו בתרווד מחורר כדי להפריד אותן מהווק או הסיר
5. תדאגו שהסופגניות יהיו מטוגנות מכל הכיוונים, גלגלו אותן מעדנות בשמן עד שישחימו באופן אחיד.
- מניחים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד (אין שום בעיה אם יש בו גושים קטנטנים).
- בסיר או בווק, מחממים שמן לטיגון עמוק.
- בעזרת שתי כפות מניחים בשמן עיגולי בצק – לסופגניות קטנטנות בגודל של כפית גדושה ולסופגניות גדולות יותר, בגודל כף (הן תופחות בשמן).
- מטגנים את הסופגניות: מוודאים שהן לא נדבקות לדפנות הסיר או לווק ומגלגלים אותן בשמן כך שישחימו מכל הכיוונים. כשהן שחומות, מוציאים לנייר סופג ומגישים.