המבורגר טבעוני: קציצה אדמונית של אורז, עדשים וסלק
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
יום העצמאות
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
מי צריך הנדסה גנטית כשאפשר להכין המבורגר טעים, מזין ומספק על טהרת הצומח? מנה נהדרת להכין משאריות של אורז ועדשים שנשארו (אפילו אם הם מתובלים). את ההמבורגרים אפשר להקפיא ולחמם.
חומרים ל-4 המבורגרים ענקיים או 12 המבורגרים בגודל לביבה ממוצעת:
1/4 1 כוסות אורז עגול מלא מבושל (בערך 3/4 כוס לפני הבישול)
1 כוס עדשים חומות או ירוקות מבושלות לריכוך ומסוננות היטב מנוזלים (בערך 3/4 כוס לפני הבישול)
1 כוס (3-4 סלקים) סלק לא מבושל ומגורד
1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות בצל קצוץ דק מאוד
2 שיני שום כתושות
2 כפות חמאת שקדים או חמאת שומשום
1 כפית טימין (לא חובה)
1/2 כפית זרעי שומר טחונים (לא חובה)
מעט שמן זית
- מניחים את האורז, הסלק והעדשים במיכל במעבד המזון וטוחנים גס באמצעות "פולסים" 15-20 פעמים, עד שמתקבלת תערובת שנראית כמו בשר טחון.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ביד עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים במקרר למשך כחצי שעה להתגבשות.
- מניחים נייר אפייה על גבי משטח העבודה, משטחים עליו בשכבה עבה את התערובת שהתגבשה ויוצרים קציצות – כל קציצה מ-1/2 כוס תערובת (רצוי להשתמש ב"רינג" או בכוס כדי לקבל צורה אחידה).
- מלהיטים מחבת (עדיף מחבת ברזל או נון סטיק) לטמפרטורה גבוהה מאוד. מברישים כל קציצה במעט מאוד שמן זית וצורבים במחבת במשך כ-5 דקות מכל צד, תלוי בגודל הקציצה. הופכים רק כשהצד צרוב וחרוך מעט. מגישים לצד התוספות האהובות עליכם או בלחמניה עם מיונז סויה, קטשופ, חרדל, חסה, עגבניה וטבעות בצל.
- להכנה בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 10-15 דקות, עד שהקציצות משחימות ומקבלות מעטה פריך.