תאנים צלויות עם קראמבל פריך וסורבה שקדים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
תנו לי תאנה בשלה ועסיסית לקינוח, ואני מרוצה. תנו לי אותה צלויה עם פירורי בצק פריכים וכדור קריר של סורבה, ואני אשיג לכם מיד מתכון. אם אין לכם מכונת גלידה, כדאי לרכוש סורבה איכותי בגלידרייה האהובה עליכם.
חומרים ל-4 תבניות אישיות בקוטר כ-15 ס"מ:
לתאנים:
20 תאנים קטנות, בשלות וחצויות
4 כפות ברנדי
4 כפות גראפה
4 כפות סירופ סוכר (סוכר מבושל עם מים ביחס 1:1)
4 מקלות קינמון קטנים
4 כוכבי אניס
לקראמבל:
100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח פסטה
25 גרם (כ-1/3 כוס) קמח שקדים
25 גרם (כ-2 כפות) שמן קנולה
15 גרם (כ-1 כף) שמן שקדים או שמן קוקוס
15 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות. אפשר להחליף בשקדיה)
25 גרם (כ-2 כפות) סוכר
22 גרם (כ-2 כפות) מי קרח
קורט מלח
לסורבה שקדים:
1 כוס רוזטה
1/2 4 כוסות מים קרים
2 כפות ליקר אמרטו
1 כף מיץ לימון
1 כף גלוקוזה (להשיג בחנויות המתמחות)
- מכינים את הסורבה: מחממים 4 כפות מים עם גלוקוזה בסיר קטן, עד להמסה. מערבבים את הגלוקוזה המומסת עם יתרת המים וחומרי הסורבה, מכניסים למכונת גלידה ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. שומרים במקפיא.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הקראמבל: מניחים את כל חומרי הקראמבל מלבד המים במיכל של מעבד מזון, ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים מעט.
- מפזרים את הקראמבל על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-15 דקות, עד שהפירורים פריכים ושחומים.
- מרכיבים ואופים: מניחים בתבניות אישיות את חצאי התאנים, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. יוצקים מעליהן את הברנדי, הגראפה והסירופ ומניחים בכל תבנית מקל קינמון וכוכב אניס. מפזרים את הקראמבל וצולים בתנור במשך 10 דקות. מוציאים, מחלצים את מקל הקינמון וכוכב האניס, ומגישים עם כדור סורבה.