ארוחה של טופו וירקות בתנור
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
דלת המקרר שלי היא נקודת מוצא חשובה כמעט לכל מתכון. תמצאו שם בדרך כלל חרדל, סויה בהירה וכהה, רוטב צ'ילי, רוטב שעועית שחורה מותססת, אריסה, לימון כבוש, סחוג, סריראצ'ה – מגוון של נותני טעם נהדרים שמקפיצים מנות מהסוג הזה לגבהים חדשים. במתכון הזה השתמשתי בממרח עגבניות מיובשות, שאפשר כמובן להכין לבד (לטחון עגבניות מיובשות עם שמן זית ושום, למשל).
חומרים ל-4-6 מנות:
300 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות גדולות
1/2 דלעת יפאנית על קליפה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות
1 חציל קטן חתוך לקוביות
2 פקעות שומר, פרוסות גס
2 כפות פלפלונים חריפים או מתוקים, חתוכים לרצועות
1 בצל סגול גדול, חתוך לפלחים
5-6 שיני שום ישראלי, מעוכות
חופן גדול עלי אורגנו טריים (אפשר להחליף בטימין או מרווה)
לרוטב:
2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
2-3 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו יבש
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח ים, פלפל שחור גרוס
- מחממים תנור ל 200-220 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל ממרח חלק.
- מניחים את כל מרכיבי המנה בתבנית גדולה. מוסיפים את הרוטב ומעסים היטב בידיים במשך 2-3 דקות, עד שכל המרכיבים עטופים היטב בתיבול. ממתינים 10 דקות ועד לילה במקרר, כדי לאפשר לטעמים להיספג כמו שצריך.
- מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור במשך 30-45 דקות, עד שכל הירקות רכים. אם רוצים להשחים, ניתן להסיר את הכיסוי ולצלות 5 דקות נוספות.