ניוקי בקרם חצילים קלויים ורוטב עגבניות טרי
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מנה שנולדה מתוך רעיון ויזואלי – הניגוד בין קרם החצילים בהיר לעגבניות הטריות התגלה גם כמושלם גם מבחינת הטעם, שנע בין מתקתקות לחמצמצות עדינה. כמובן שאפשר להכין ניוקי טרי, אבל עצלני המטבח יכולים בכיף לרכוש ניוקי איכותי מוכן וטבעוני.
חומרים ל 2-3 מנות:
500 גרם ניוקי, מבושל לפי הוראות היצרן
לקרם חצילים:
2 חצילים בינוניים, רצוי בלאדי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שמן קוקוס נייטרלי (לא חובה)
1/4 כוס חלב סויה לא ממותק (או טופו משי או מים)
1 כף מיץ לימון
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב עגבניות:
3 עגבניות בשלות, מרוסקות על פומפיה
2 שיני שום מגורדות
חופן עלי אורגנו טריים
מלח ים אטלנטי
- קולים את החצילים: מחממים תנור ל-250 מעלות. מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור במשך כשעה, עד שהחצילים רכים (בודקים בנעיצת סכין). אפשר כמובן לקלות על אש גלויה, מה שיגביר את הטעמים המעושנים.
- מרוקנים את בשר החצילים למסננת פלסטיק ומניחים אותה מעל קערה במשך כרבע שעה להגרת נוזלים.
- מכינים את קרם החצילים: מעבירים את החצילים לקערה קטנה, וטוחנים עם יתר חומרי הקרם בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל קרם סמיך וחלק. ניתן להוסיף עוד מעט נוזלים במידת הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערית את חומרי רוטב העגבניות. טועמים ומתקנים תיבול.
- מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן, במים רותחים ומומלחים. מסננים היטב.
- מעבירים את הניוקי המוכנים לצלחות הגשה. יוצקים מעל הניוקי מקרם החצילים, יוצקים עליו מרוטב העגבניות הטריות ומגישים.