חריימה של קציצות טופו
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
"אם היית נותנת לי לטעום את המנה הזאת בלי לדעת, לא הייתי מרגיש את ההבדל", אמר ביטון והעלים מהצלחת עוד קציצת חריימה טופו רכה ושמנמנה. אבל עזבו אתכם מהשוואות, המנה הזאת טעימה בפני עצמה, וביטון הבטיח שיביא אותה בקרוב למבחן אצל המשפחה המרוקאית שלו. אני מהמרת שהיא תעבור בהצטיינות יתרה.
חומרים ל-4 מנות:
חריימה טופו - לקציצות:
300 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים טיפונת מים)
3 כפות פירורי לחם (אפשר להחליף בקמח עדשים כתומות)
1 צרור כוסברה קצוצה
1 בצל סגול קטן, קצוץ
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח
לרוטב:
1/4 כוס שמן קנולה או שמן תירס
10 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
1 גזר, פרוס דק
1 פלפל חריף ירוק קטן, קצוץ
1 צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ
6 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
2 כפות פפריקה
1 כף כמון
1 כפית סוכר
מלח
1/2-1 ליטר מים
להגשה:
כוסברה קצוצה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. באמצעות הידיים, יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן היטב בסיר ומטגנים בו במשך 5 דקות את כל המרכיבים חוץ מהעגבניות, התבלינים והמים. מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
- מוסיפים 1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים, כך שהקציצות יכוסו. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב ומבשלים עוד 15 דקות. לפני ההגשה, מפזרים כוסברה טרייה קצוצה מעל.
טיפים:
חלק מהמתנסים במתכון דיווחו שהקציצות התפרקו – לי זה לא קרה בניסיון הביתי, אבל הנה כמה טיפים למניעת המקרה בעתיד – כי אין סיבה שהקציצות יתפרקו!
מומלץ לסחוט את הטופו לפני הטחינה
לטחון למרקם חלק לגמרי
להוסיף אם צריך יותר פירורי לחם
אם צריך לאפות קצת יותר זמן
היי יקרה!! התפרקו לי.. עוד בתנור :/ מדוע? הטעם היה מוצלח מאוד אבל לא החזיקו כקציצות..
היי דניאל, ממש מוזר!! אני תוהה אם היו יותר מדי נוזלים בתערובת (בטופו?) או שהתערובת לא היתה מספיק יציבה – פירורי לחם? הן הכי יציבות שיש, בטח באפייה עצמה. אולי לא אפית מספיק זמן? אולי התערובת לא היתה ממש משחתית אלא פירורית?
אורי אולי גם שמו אותם חמות ישר מהתנור, צריך לחכות שיצטננו מעט… בכל מקרה לי יוצאות מעולה, הקציצות הכי נמכרות בבית… הבעיה שהבנתי שטופי זה לא הכי בריא ואפילו קצת מסוכן :-/
היי חן, כן כדאי לחכות קצת! לגבי טופו הסירי חשש מליבך – כבר מזמן יודעים שהוא לא מסוכן בכלל ומאד בריא. ממליצה לקרוא את סיכום העמדה החדש של משרד הבריאות בנושא – https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/soy/Pages/default.aspx
היי לא צריך אצות גם כדי לחקות את הטעם של הדגים?
ויש הבדל בין בצל סגול לבצל לבן רגיל?
היי
אני מכינה בלי אצות ואוהבת את זה ככה, פחות בעניין של חיקויים 🙂 אבל כמובן אפשר.
לגבי בצל סגול – הוא מתקתק יותר ופחות חריף מבצל לבן. אפשר להשתמש בלבן אם אין.
עשיתי היום, יצא מושלם. תודה על המתכון
הכנתי. יצא מעולה. עשיתי שינוי קטן: במקום הלחם שמתי שלוש כפות קמח עדשים אדומות. יצאו יציבות מהתנור וגם אחרי ששחו ברוטב נשארו יציבות.
נהדר, זה בדיוק מה שאני עושה 🙂
במתכון רשום רק פירורי לחם , לא קמח עדשים…
אולי שווה לעדכן .
תודה
היי שרית, צודקת – זה המתכון המקורי של אבי ביטון עם פירורי לחם. אוסיף הערה, תודה!
האם ניתן לשים קמח חומוס במקום פירורו לחם ?
בהחלט, אני מעדיפה קמח עדשים.
מה עושים אם לא אוהבים חריף?
מוותרים על החריף 😃
כבר לא מעט פעמים אני מכינה את ה חריימה טופו הזה, וזה ממש מעדן.
תודה שוש!!
היי הכנתי לפי המתכון ושידרגתי קצת יצא מאוד טעים!
ממליצה מאוד לשדרג עם .2 כפות רוטב סויה את הקציצות ולהוסיף עוד קצת פירורי לחם
ובבישול הרוטב לתת לעגבניות 15 דק' ואז להוסיף מים
תודה על ההצעה אינה! סויה בהחלט יכולה להוסיף 🙂
אבי יקר,
פעם ראשונה הכנתי את המתכון יצא מעולה הבן שלי התחיל להיות טבעוני מחר יגיע אליי ותהייה לו הפתעה.
נ.ב. רק עכשיו ראיתי איך ניראה טופו יש כמה סוגים קניתי את הפיקנטי.
איזה כיף לשמוע שושי!!
היי אורי 🙂
אפשר שיבולת שועל במקום פירורי לחם?
היי, כן אבל היזהרי בכמויות, יש לה נטייה לייבש.
אני גם מוסיף לתערובת הקציצות אצות וואקמה מושרות סחוטות וקצוצות וכמובן לרוטב את מיי ההשריה וגם ברוטב חתיכות אצות קומבו מיובשות שיוצרות מהרוטב מאיין ציר בטעם הים.
נהדר! אישית אני לא זקוקה לטעמים האלה, אבל זאת בהחלט אופציה.
הי, מתה על המתכון הזה! אפשר להכין היום את העיסה ולאפות את הקציצות מחר? תודה ושנה טובה
בטח! לאטום היטב במקרר.
איזה אגוז טחון יכול לעבוד טוב כאן ובאיזו כמות? להוסיף למנה שומן כדי שתהיה יותר משביעה…
שקדים יהיו נהדרים.
לא הצלחתי להשיג קמח עדשים, יש ברשותי קמח טפיוקה, פירורי לחם ללא גלוטן או תערובת קמחים ללא גלוטן (מכילה קמח אורז, קמח תירס וכו').
עם מה מהם כדאי להשתמש לקציצות?
הייתי הולכת על תערובת הקמחים או על הפירורים, תרגישי עד שהתערובת יציבה.
מתכון אליפות גרמת לי לבשל לראשונה בחיי, אמא שלי אומרת שאת יכולה להיות גאה, יצא נדיר וחוסל בשנייה
איזה כיף לשמוע!! המחמאות לשף אבי ביטון 🙂
מתכון מעולה.
הוספתי קצת שבבי סויה לקציצות כדי שיהיה מרקם קצת יותר גס ובמקום פירורי לחם, הוספתי קוואקר (שיבלת שועל) .הוספתי גם דף אחד של אצות יבשות לקציצות ודף לרוטב -גם בשביל הטעם (של דג) וגם בשביל היוד. יצא מושלם. תודה רבה על המתכון המעולה❤
איזה כיף!
כשכתבת "כל המרכיבים" הוספתי גם מים. אחרי רבע ליטר הלכתי לבדוק עוד יותר טוב את המתכון. אני מבקשת הדגשה בשביל מי שלא בעניינים 😅
צודקת לגמרי! אעדכן את המתכון
חייבת לציית שהמתכון משגע.
אבל בטעות כשניכנסתי נלחץ לי הכפתור של הדירוג ונתן רק 4 כוכבים🤦🏻♀️
עכשיו אני גם מבינה למה הדירוג נמוך, זה נלחץ לאנשים בטעות וזה לא נותן לערוך..
אולי כדי לנסות לסדר את זה?
היי, תודה רבה על ההערה, הבלוג לא פעיל כרגע, אבל אקח בחשבון אם יחזור לפעילות. תודה!
היי, לא הבנתי אם מכסים את הסיר/מתי מכסים.
אשמח לתשובה! ❤️
עקרונית לא חייבים לכסות, כי הרוטב מצטמצם ככה, אבל אפשר גם אחרי שהרוטב רותח וגם אחרי שמכניסים את הקציצות – תכלס זה מה שאני עושה
האם ניתן להקפיא את הקציצות המוכנות וביום ההגשה לבשל ברוטב?
בהחלט
טוב אני חייבת להגיב כי בטעות עשיתי 2 כוכבים ואי אפשר לשנות את זה!!!!
זה המתכון הכי טוב לחריימה טופו והכי טעים בעולם!
מודה שאני קצת משנה אותו לחצאים לטעמי האישי כמו להוציא בצל, להוסיף אצות נורו לקציצות , מרסקת לפחות 6 עגבניות וגם מוסיקה 2 כפות רסק
אבל אין ספק שהמתכון הזה לימד אותי חרייימה טופו מה הוא
וחבל שלא יכולה לשנות את הדירוג שנתקע על 2
טיפ נוסף אם אתם לא רוצים שזה יתפרק, במעבד מזון הבלילה כבר צריכה להפוך לגוש אחד שעולה למעלה ״מטפס״ , אם זה לא קורה, תוסיפו עוד פירורי לחם
איזו מתוקה אביטל!! איזה כיף שאת אוהבת את המתכון ותודה שכתבת!