פנקייקס טבעוניים
[סה"כ: 1 ממוצע: 2 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
ההכנה קלי קלות, ההתפעלות מובטחת.
חומרים ל 8-10 חביתיות בינוניות:
1/3 1 כוסות קמח לבן
1/3 1 כוסות קמח אחר – מלא, שיפון, כוסמין
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות אבקת אפייה
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית מלח
2/3 2 כוסות "חלב" – סויה, אורז-שקדים וכד'
4 כפות שמן
2 כפיות תמצית וניל טהור
חופן תותים, פרוסים דק
3 בננות, פרוסות דק
שמן צמחי או שמן קוקוס, לטיגון
להגשה:
אבקת סוכר, סירופ מייפל
- מערבבים את החומרים היבשים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, השמן והווניל.
- יוצקים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מניחים לתערובת לעמוד במשך כ-5 דקות, כדי שאבקת האפייה תתחיל לפעול.
- מחממים מעט שמן במחבת מעל להבה בינונית ויוצקים מהבלילה למרכז המחבת. מניחים פרוסות תות ובננה על הצד העליון של החביתית שבמחבת, כך שישקעו בה מעט.
- כאשר הצד התחתון של החביתית מתחיל להזהיב ומתחילות להיווצר בועות קטנות בשוליים העליונים, הופכים בבת אחת בעזרת תרווד. ממשיכים לטגן כדקה נוספת ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם עם סירופ מייפל.