סניקרס טבעוני
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פורים
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
אחרי שראיתי איך מכינים הבנתי שהמתכון ממש פשוט. רק תקפידו על המרכיבים והכללים:
כדאי להצטייד בשפכטל שיעזור לנקות ולהיפטר מעודפי השוקולד, או לפחות בסכין מריחה גדולה.
הכינו מגש שקעים גמיש (מסיליקון) – כזה של פרלינים או אפילו של קוביות קרח.
חשוב שחמאת הבוטנים תהיה מהסוג המוקשה, עם שבבים, לא רכה מדי ולא מתוקה מדי. דור משתמש בזאת של "תומר", אפשר גם להכין חמאת בוטנים ביתית ממש בקלות. לידיעתכם, הטבעית שיש בחנויות לא מוצלחת מבחינת המרקם.
אל תתפתו להשקיע בסירופ מייפל אמיתי – למתכון הזה צריך סירופ בטעם מייפל!
כדאי ורצוי להכין יחד עם הילדים.
חומרים ל-20 אצבעות (או 40 פרלינים):
300 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ או במטבעות
כ-500 גרם חמאת בוטנים ממותקת מעט, עם שברי בוטנים
150 מ"ל (כ-3/4 כוס) סירופ בטעם מייפל
- מכינים את המילוי: מערבבים נמרצות את חמאת הבוטנים עם סירופ המייפל בקערה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים את התערובת למקרר ל 20-30 דקות להתייצבות והתמצקות. את התערובת הזאת אפשר להכין מראש – ניתן לשמור אותה עד 4 ימים במקרר.
- מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים מים בסיר להמסה בשיטת "בן מארי". מניחים מעל הסיר קערה ובה שברי שוקולד או מטבעות. מערבבים מדי פעם עד שכל השוקולד נמס.
- מניחים את תבנית הסיליקון על גבי משטח עבודה (רצוי להרטיב מעט את המשטח ולרפד בנייר אפייה, כדי להימנע מלכלוך) ויוצקים לשקעים את השוקולד המומס. הופכים את התבנית חזרה לקערה ומניחים לשאריות השוקולד לזלוג ממנה – המטרה היא שכל שקע בתבנית יהיה "משומן" בשכבת שוקולד דקה על כל הדפנות. אם רואים "חורים" זה הזמן לסתום אותם בעזרת האצבעות. את השוקולד שזלג מהשקעים מנקים בעזרת השפכטל בחזרה לתוך הקערה.
- מניחים את התבנית על מגש ומכניסים למקפיא ל-20 דקות עד שהשוקולד מתקרר וחוזר להיות קשה. את השוקולד שנותר בקערה לא נותנים לילדים ללקק! מחזירים אותו לבן מארי (מניחים מעל סיר האדים). עוד נחזור אליו בהמשך.
- מוציאים מהמקרר והמקפיא את המילוי ואת תבנית השוקולד. מוודאים שלא נוצרו "חורים" בציפוי השוקולד ואם יש צורך, ממלאים בעזרת האצבע במעט שוקולד מומס שנשאר (הקור ימצק אותו מיד).
- ממלאים את החטיפים: מכינים ממילוי הבוטנים כדורונים בגודל הדרוש למילוי השקעים (אם התערובת מתרככת מדי אפשר להרטיב את כפות הידיים). מניחים כל כדורון בשקע שוקולד, לוחצים בעדינות ומיישרים עד שהשקע מתמלא. ממשיכים כך עם יתרת השקעים ולבסוף מיישרים את כולם בעזרת השפכטל.
- יוצקים על גבי מילוי הבוטנים את שארית השוקולד המומס, עד שכל השקעים מכוסים בשכבת שוקולד. מיישרים ומסירים שאריות בעזרת השפכטל.
- מכניסים את התבנית למקפיא לפחות למשך חצי שעה, רצוי לכמה שעות. למי שמעדיף את החטיף קר ולא קפוא – ניתן להכניס למשך כמה שעות למקרר. מחלצים את החטיפים מהתבנית הגמישה, אוכלים ונהנים.