ריזוטו תרד טורקי ושום ירוק
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
הנימוחות של התרד, הקרמיות של הכרישה והניחוחיות של השום הירוק, הופכים את הריזוטו הזה לתענוג אביבי מושלם. נסו ולא תצטערו.
חומרים ל-6 מנות:
2 כוסות אורז ריזוטו מזן ארבוריו
כ-1 ליטר ציר ירקות רותח (אפשר להחליף במי החליטה של התרד)
1 צרור תרד טורקי, קצוץ גס (או קופסא גדולה של עלי תרד קטנים)
1 ראש שום ירוק על גבעוליו, קצוץ (אפשר להחליף ב 5-6 שיני שום)
1 כרישה קצוצה (החלק הלבן והירוק הרך)
1/2 כוס יין לבן יבש
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
להגשה:
קליפת לימון מגורדת, פטרוזיליה קצוצה
- מרתיחים מים וחולטים בהם את התרד במשך 1-2 דקות, עד שהעלים מתרככים. מסננים וסוחטים מעט. אם אין לכם ציר ירקות, זה הזמן לשמור את מי החליטה לשלב הבישול.
- מחממים במחבת גדולה את שמן הזית וכף אחת של שמן קוקוס, ומאדים בהם את הכרישה ואת השום הקצוצים במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, כך שכל הגרגירים ייעטפו בשמן.
- מוסיפים מצקת של ציר ירקות (או הנוזל ששמרתם מחליטת התרד) רותח ומערבבים, עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך להוסיף נוזלים ולערבב עד שנספגו בערך מחצית מהנוזלים.
- מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לערבב, עד שהוא נספג באורז. מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים. כעת ממשיכים להוסיף נוזלים בהדרגה ולערבב, עד שכל הנוזלים נספגו באורז כמעט לחלוטין, האורז קרמי ורך אך מרכז הגרגיר נותר נגיס (כל התהליך אמור לקחת בערך 25 דקות).
- מוסיפים לאורז כף נוספת של שמן קוקוס ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים קליפת לימון מגורדת ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.