ניוקי טבעוני של זכאים
[סה"כ: 2 ממוצע: 1.5 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
ניוקי אווריריים ברוטב עגבניות נפלא, גרסה ביתית למנה שמוגשת במסעדת זכאים.
חומרים ל 4-6 מנות:
לניוקי:
10 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
5 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
500 גרם קמח לבן, מנופה
לשמנת שקדים:
100 גר שקדים קלופים
1/2 1 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
1/2 כוס מים
לרוטב עגבניות:
15 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
שיני שום מראש שום אחד, קלופות וחתוכות לקוביות
2 פלפלים חריפים פרוסים
1/4 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
- מחממים תנור לחום גבוה מאד (250 מעלות או יותר).
- מניחים את תפוחי האדמה על רצפת התנור ואופים במשך כשעה וחצי, עד שהם שחומים מאד (אפילו שרופים).
- בינתיים מכינים שמנת שקדים: מניחים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון חזק וטוחנים. מסננים היטב במסננת צפופה מאד.
- מכינים את הרוטב: מלהיטים סיר כבד ורחב מעל להבה גבוהה. יוצקים אליו את השמן ומוסיפים את הפלפלים הפרוסים. מטגנים אותם כדקה ומוסיפים את קוביות השום. מממשיכים לטגן שניות בודדות עד שהן מעלות ניחוח. מוסיפים את העגבניות ולא מערבבים! ומבשלים יחד כ-2 דקות נוספות. מוסיפים מלח, מערבבים וממשיכים לבשל 7-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל העגבניות מתרככות לקבל רוטב סמיך ועשיר.
- מסירים את הרוטב מהאש. נותנים לו להצטנן מעט, ואז מעבירים במסננת צפופה מאד לקבלת רוטב עגבניות חלק וסמיך. מחזירים את הרוטב לסיר.
- מכינים את הניוקי: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור. בעודם חמים, חוצים אותם לאורכם ומרוקנים את התוכן לקערה. כאשר תפוחי האדמה עדיין חמים, מועכים היטב בממחה. מוסיפים שמן זית ומעט מלח ים ומערבבים. מניחים להצטנן לחלוטין.
- מוסיפים לתפוחי האדמה את שמנת השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח (עדיף בהדרגה, אולי לא תשמשו בכל הכמות) עד שמתקבל בצק רך, אחיד ולא דביק.
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים ויוצרים מכל כדור גליל ארוך בעובי של כ-1 סנטימטר. חותכים את הגלילים למקטעים של כ-1.5 ס"מ ומקמחים מעט את הניוקי כדי שלא יידבקו זה לזה. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה.
- מחממים את רוטב העגבניות המסונן.
- מרתיחים שפע מים בסיר גדול וממליחים מעט. חולטים את הניוקי במים הרותחים עד שהם צפים על פני המים ובעזרת כף מחוררת מעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים.