הזמן הסגול

פברואר 16, 2012 מאת:

 

"כרוב סגול זה התותים החדש!!!", כתב לי השבוע השף אורן לוקסנבורג בתגובה לתמונה של כרוב סגול שהעליתי לאינסטגרם (אפליקציית שיתוף צילומים, למי שלא מכיר). מצחיק, אבל יש בזה משהו!

כי מן הקלח בא הפרי. עולם סגול נולד (איור: לי להב)

אורן הוא קולגה וחבר חדש-ישן שלי והוא זה שגרם לי השבוע, אחרי המון זמן (לדעתי שנים), לבחור אצל הירקן הרמתגני שלי בכרוב הסגול ולהשאיר מאחור את הכרוב הירוק (שודאי התייפח מצער ונטישה). זה קרה במהלך צילומים לפוסט חדש, מרגש, עצום וטעים במיוחד (חכו חכו לשבוע הבא, זה בדרך), בהם כיכב הסגול-הסגול הזה.

אורן נימק בפשטות – הוא יפה יותר, אז למה לא?

התמונה שהקדשתי לאורן. הכי סגול

כל כך פשוט – כל כך מדויק. מבושל או טרי, הכרוב הסגול פשוט מרהיב ביופיו.

האמת, מבחינת טעם אין בינו לבין הירוק המון הבדל, בודאי אם מלבישים עליהם תיבול בעל נוכחות (וזה בדרך כלל הרי מה שעושים). מעניין לעשות מבחן טעימה עיוור, כשחושבים על זה. בהזדמנות.

עיקר השוס פה הוא תזונתי – הכרוב הסגול (יש שקוראים לו אדום, באותו קטע כמו עם הבצל. מי קובע את זה? אתם לא רואים שהוא סגול?) נחשב לבעל תכונות פצצתיות במיוחד (ומתעלה על אחיו הירוק גם בזה, אין מה לעשות). ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, מעודדי דיאטה – יו ניים איט. תזונת חמשת הצבעים, מכירים? אז הנה, זה הסגול.

אוקי, לא היה קשה לשכנע אותי. אבל עכשיו הכרוב הסגול הסתכל עלי ואני עליו. וארוחת הצהריים הלכה והתקרבה.

לא הספקתי אפילו להציץ במתכון של אורן (ידעתי מראש שאת המרכיב הסודי שלו אין לי בבית, אז לא היה לי חשק אפילו להתחיל לנסות לחקות אותו).

אלתרתי. שלפתי את הסיר היפה של ג'יימי אוליבר שנמנם אצלי בארון מי יודע כמה זמן עד לרגע התהילה שלו, וצילמתי את המחזה הצבעוני הזה תוך כדי התרחשות.

זה מה שיצא.

תבשיל זריז של כרוב סגול
משהו בין סלט לבין תוספת, שנותנת גם צבע, גם טעם וגם תחושת שובע מלאת בריאות. לקחתי את הכרוב למחוזותיו העתיקים, שמזכירים טעמים כבושים-חמצמצים, אבל מי שמעדיף מוזמן להוסיף כף או שתיים של סוכר חום לתוך העסק. אני אוהבת בישול קצר יחסית ולהשאיר את הכרוב טיפה קראנצ'י, אתם כמובן יכולים לבשל אותו יותר.

1/2 כרוב סגול, פרוס דק
1 ענף כרישה (החלק הבהיר בלבד), פרוס דק
1/3 כוס יין לבן
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ מחממים שמן זית במחבת כבדה עם מכסה. מוסיפים את הכרישה ומאדים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהכרישה מתרככת ונעשית שקופה. שמרו עליה שלא תיחרך ואם יש צורך, הנמיכו את הלהבה.

עם כל הכבוד לסגול, לא חשבתם שתימלטו מהכרישה, נכון?

+ מוסיפים את הכרוב הסגול וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהכרוב מתחיל להתרכך ומעמיק צבע.
+ מוסיפים את היין הלבן ואת החומץ ומתבלים במלח ובפלפל שחור (מי שאוהב עוקצנות, יכול להשתמש בפלפלים שלמים גרוסים גס, שמוסיפים גם מרקם וגם חריפות). מערבבים ומכסים את המחבת. מנמיכים את הלהבה ככל הניתן וממשיכים לבשל 20-30 דקות. מדי פעם מערבבים ומוודאים שהתבשיל לא ייחרך – במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים או יין.
+ מסירים מהאש ומעבירים לקערת הגשה. אפשר להגיש על אורז לבן, חיטה או גריסים.

עוד צבעים, טעמים וניחוחות בעמוד הפייסבוק של הטבעוניות שהכי נהנות

 

תותים, מאחוריכם!

 

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

8 תגובות לפוסט

  1. מסעדן הגיב:

    דיכאון על הבוקר. למה?

  2. maayan הגיב:

    תנסי להוסיף גם מעט קימל.. מוסיף טעם נפלא וגם מוסיף ערך תזונתי מבחינת העיכול 🙂

  3. אלף הגיב:

    כשראיתי את הכותרת חששתי שזה הולך להיות פוסט על חצילים שנואי נפשי (כן, אני ישראלית ואני ש-ו-נ-א-ת חצילים! הנה, אמרתי זאת!).
    כרוב סגול זה יאמי! אם כי אנחנו מעדיפים אותו טרי ולא מבושל. אצלנו הוא נכנס באופן קבוע לסלט הירקות (אנחנו משתדלים שהסלט יכיל תמיד את 5 צבעי הירקות כי כל צבע תורם מיקרונוטריינטים אחרים).

  4. מ' הגיב:

    כל כך פשוט וכל כך מפתה! בא לי על כרוב סגול עכשיו 😛

  5. דפנה הגיב:

    לא יודעת למה…? שקדים פרוסים נשמע לי טוב שם

  6. שי הגיב:

    אני הייתי מגיש על קינואה/כוסמת.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות