אורז בעשבי תיבול

אפריל 10, 2012 מאת:

אורז ירוק וחגיגי עם אורז בסמטי ארוך ודקיק, תועפות עשבי תיבול ושקדים קלויים שמוסיפים לו פריכות מתפצפצת.

חומרים ל 4-6 מנות

2 כוסות אורז בסמטי
1 כרישה פרוסה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 3 כוסות מים רותחים
מלח
שמן זית

להגשה:
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים, קלויים

+ שוטפים היטב את האורז במסננת, עד שמי השטיפה צלולים. משרים בקערה במשך 10-20 דקות. מסננים.
+ מחממים מעט שמן זית בסיר ומאדים את הכרישה במשך כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת ושקופה (לא נורא אם היא משחימה מעט). מוסיפים את האורז ועשבי התיבול, ממליחים, מערבבים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר היטב (אפשר גם עם מגבת) ומבשלים 15-20 דקות, עד שהאורז מתרכך אך לא הופך לעיסתי. אם המים מסתיימים לפני תום הבישול, ניתן להוסיף עוד מעט מים רותחים. בסיום משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות לפחות.
+מפרידים את גרגירי האורז בעזרת מזלג ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בשקדים קלויים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות