קישואים צלויים בפסטו נענע וקרם סלק נא
קישואי אצבע צעירים וקטנטנים קרצו אלי מהדוכן של "עלה עלה" בשוק האיכרים בדיזנגוף סנטר (ימי חמישי מהצהריים) – אפשר כמובן להשתמש בקישואים או בזוקיני רגילים, חתוכים לאורך לפלחים דקים. מניסיון, הרטבים ישמשו אתכם במתכונים רבים נוספים.
חומרים ל-4 סועדים
20 מיני קישואים שלמים או 5 קישואים/זוקיני צעירים, חתוכים לאורך לפלחים דקים
עלים טריים מ-4 ענפי טימין
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
לפסטו נענע:
1 כוס עלי נענע טריים
חופן עלי כוסברה טריים (לא חובה)
1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/4 כוס קשיו טבעי
מיץ מ-1/2 ליים (או לימון קטן)
1/3 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
לקרם סלק נא:
1 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 שן שום
2 כפות חמאת שקדים טבעית
1/4 כוס מים
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את הקישואים בקערה. יוצקים מעט שמן זית, מפזרים עלי טימין טריים ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בידיים כך שהקישואים ייעטפו בשמן ובתבלינים.
+ מניחים את הקישואים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שהקישואים מתרככים ומזהיבים קלות. בינתיים מכינים את הרטבים.
+ מכינים פסטו נענע: מניחים במיכל קטן של מעבד מזון את כל חומרי הפסטו ומעבדים עד לקבלת ממרח סמיך. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערית הגשה.
+ מכינים קרם סלק: מרסקים בבלנדר את כל החומרים, עד לקבלת קרם סמיך וחלק. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערית הגשה.
+ מגישים את הקישואים הצלויים לצד הרטבים, כמתאבן או מנה ראשונה מרהיבה.
אין לי חמאת שקדים זמינה…. מה אני יכולה לשים במקום?
טחינה 🙂
נו… כמה שקדים קלופים עם קצת שמן… לא הגיוני? ממילא זה בבלנדר. ״חמאת שקדים״ איננה אלא מחית שקדים חלקה.רק עניין של זמן בבלנדר.