מתכון וידאו: סלק צלוי במילוי חיטה ועדשים

אוגוסט 16, 2013 מאת:

מנה אישית, טעימה ומרהיבה עם בונוס נפלא של תועפות ערכים תזונתיים. מתאימה מאד להגשה כמנה ראשונה בארוחת החג

אני מתה על סלק. הצבע שלו מהמם, הטעם שלו מתקתק ועמוק והמרקם שלו כיפי ונגיס. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על כמה השורש הזה טוב לבריאות. כשחשבתי על מנה ראשונה אישית וחגיגית, שמתאימה גם לארוחות חג, הוא מיד קפץ לי לראש והחלטתי למלא אותו בסלט חיטה – את העדשים הירוקות אפשר להחליף בשחורות, אפשר להוסיף עשבי תיבול אחרים לטעמכם ולהעשיר את הטעם של המילוי בבצל סגול מטוגן – הכל הולך.

סלק צלוי במילוי סלט חיטה ועדשים שחורות

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

3 תגובות לפוסט

  1. דליה הגיב:

    בוקר טוב, מה תורם המלח הגס שבתחתית תבנית האפייה של הסלקים? ראיתי את הטכניקה הזאת בעבר אבל מבקשת להבין את הסיבה. תודה

    • אורי הגיב:

      המלח מתפקד כמעצים חום (הוא סופג את חום התנור ומפיץ אותו) וגם סופח לחות. המטרה שהסלקים ייצלו היטב ויעצימו את מתיקותם הטבעית.

  2. רחלי הגיב:

    היי,
    תודה רבה.

    הערתי: עדיף מלח גס (בישול) מבחינה בריאותית.

    כל טוב

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות