סלט חסות ים וחסות יבשה בויניגרט אבוקדו והדרים
אם כבר קוראים לאצות האלה חסה – למה לא לשדך אותן לחסה? סלט שכולו טעמים ירוקים בניחוח עונתי של הדרים. את הסלט מומלץ להגיש בתוך קערית של עלה חסה עגולה מזן אייסברג, אבל מי שמעדיף יכול לקרוע גם אותה ולהוסיף לקערה מרכזית.
1/2 ראש חסה ירוקה מסולסלת, שטופה וקרועה ביד
1/2 ראש חסה אדומה מסולסלת, שטופה וקרועה ביד
1 ראש חסה אייסברג, שטופה ומופרדת ל"קעריות" עלים
כ-70 גרם (כ-1/2 כוס דחוסה) אצות ירוקות טריות, קצוצות גס
1 אשכולית אדומה, מפולטת לפלחים (ללא הציפוי הלבן)
חופן אפונת ווסאבי
חופן נבטי חמניה
לויניגרט:
1 אבוקדו קטן בשל
1 שן שום קצוצה
1/3-1/2 כוס שמן אבוקדו עדין (אפשר גם שמן זית)
מיץ מלימון קטן אחד
מיץ מתפוז קטן אחד
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
+ מכינים את הויניגרט: מניחים את כל חומרי הויניגרט מלבד השמן במיכל של מעבד מזון. מרסקים לתערובת חלקה ומוסיפים את השמן בזילוף תוך כדי עיבוד, עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. תתקבל כמות גדול יותר מזו הדרושה לסלט – ניתן לשמור ימים אחדים במקרר.
+ מניחים בקערת ערבוב את קרעי החסות המסולסלות והאצות, מוסיפים 2-3 כפות מויניגרט האבוקדו ומערבבים עד שהעלים עטופים ברוטב (רצוי בידיים בתנועות עדינות).
+ מניחים מעט מהסלט בכל "קערית" חסה אייסברג ומוסיפים כמה פלחי אשכולית, אפונת ווסאבי ונבטי חמניה. מגישים מיד.
היי אורי, מה הכוונה לאצות טריות? אילו אצות צריך?
תודה 🙂
היי הילה, הכוונה לאצות של סיקורה, שנמכרות קפואות בחנויות טבע https://www.seakura.co.il/product/%D7%90%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/
לחילופין, את יכולה להשתמש באצות מיובשות כמו וואקמה, להשרות אותן במים קרים לרבע שעה, לסחוט ולהוסיף לסלט 🙂