קדרת ירקות שורש, ערמונים ויין לבן
ממלאים סיר במיטב תוצרת האדמה ונותנים לה לעשות את שלה בתנור, כך שכל ירק ממשיך לשמור על מרקמו וטעמיו המובחנים. אפשר להכין יום מראש, לערבב ולחמם לקראת ההגשה, בתנור או על הכיריים.
חומרים ל 4-6 מנות
5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
6 שורשי ארטישוק ירושלמי בינוניים (כ-500 גרם), קלופים ופרוסים גס
5 גזרים קלופים, פרוסים גס
2 לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 קולרבי בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל סגול, חתוך לאורכו לרבעים
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לאורכו לרבעים
6-8 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים
100 גרם (1 חבילה) ערמונים בואקום
8 שיני שום (אפשר ורצוי טריות)
1 ענף רוזמרין קטן
5 גרגירי פלפל אנגלי
3-4 עלי דפנה
לרוטב:
3/4 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס שמן זית
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית מלח גס (רצוי אטלנטי)
פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים תנור ל 250 מעלות.
+ מניחים את כל הירקות, התמרים והערמונים בסיר כבד בעל מכסה אטום שמתאים לתנור.
+ מערבבים היטב בקערית את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על גבי הירקות ומערבבים (רצוי בידיים) כך שכל הירקות ייעטפו ברוטב.
+ מפזרים בין הירקות את גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, מניחים מעליהם את ענף הרוזמרין, מכסים ומכניסים את הסיר לתנור לשעתיים לפחות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט. כדאי לפתוח את הסיר כעבור שעה בערך, להסיר את הרוזמרין ולערבב בעדינות את הירקות, כך שהרוטב הקרמלי ששקע למטה יעטוף אותם. חוזרים על הפעולה כעבור שעה ופעם נוספת לפני ההגשה.
תגיות: יין לבן, קולורבי, ערמונים, תפוחי אדמה, קדרה, חורף, קדרה צמחונית, קולרבי, תבשילים צמחוניים, ארטישוק ירושלמי, מתכון צמחוני, תמרים, בישול טבעוני, אורי שביט, מנות עיקריות, פסח, גזר, לפת, ירקות, ירקות שורש
קטגוריות: ירקות
יצא נהדר!
כולן יצאו מרוצות והסיר רוקן לחלוטין.
תודה! 😛
יצא מעולה 😀 לא הצלחתי למצוא לפת ושורש ארטישוק, אבל התבשיל יצא ממש ממש טעים בכל מקרה.
האם לשים על טורבו?, או תוכנית אחרת?
ואם מכינים יום לפני הסדר, שומרים במקרר?
סליחה על המענה המאוחר, מבחינת טורבו אם אין עוד מאפים בתנור זה פחות קריטי, אפשר ככה או ככה, הכלי אמור לשמור על הלחות.
כן שומרים במקרר ונותנים מכת חום בתנור לפני ההגשה.
אפשר לשים חומץ בלסמי במקום החומץ שרשום?
וגם – האם אנייכולה לנצל את הקדירה כדי להוציא ציר ירקות (למשהו אחר) ואח"כ להוסיף את חומרי הרוטב?
היי אן, אפשר להחליף בבלסמי (לא הרבה! הוא משתלט)
לגבי ציר – הקדירה ממעטת בנוזלים בדיוק כדי לקבל ירקות צלויים ולא מכובסים, לכן זה נראה לי פחות מתאים.
אפשר כמובן להכין ציר ירקות, ואז לצלות את הירקות (המכובסים) בתנור. פחות מוצלח.
כמה ערמונים לשים?
כתוב ברשימת החומרים – 100 גרם (1 חבילה) ערמונים בואקום. בהצלחה!
יש הוראות שונות לבישול על הכיריים?
משך זמן, כמות נוזלים, וכו'?
היי ליאור, לדעתי הבישול על הכיריים יתקצר אבל באמת יהיה צורך להוסיף מים או ציר ירקות, כי יחסית יש כאן מעט נוזלים.
היי אורי,
אני מניחה שאפשר להשמיט את תפוחי האדמה, אבל את הפלפל האנגלי אפשר?
בנוגע לערמונים, הכוונה היא לערמונים טריים או קלויים? כי למיטב ידיעתי, בחבילה הם מגיעים קלויים.
תודה! 😀
היי, כן אפשר גם את הפלפל להשמיט למרות שהוא נותן טעם.. הערמונים אכן קלויים.
קצת הסתבכתי… כשניסיתי לערבב הירקות התפרקו. הנוזלים התאדו מהר והוספתי מים פעמיים. יצא טעים אך נראה לי שפיספסתי משהו. כל האפייה בחום של 250 ורק כוס נוזלים אחת?
היי גלי, כן, תתייחסי לזה כאל צלייה בסיר סגור – אין כאן רוטב שהירקות צריכים "לשחות" בו אלא בעצם כמו מין מרינדה שעוטפת אותם. לערבב בעדינות 🙂
מתכננת לנסות את המתכון, נראה טעים.
לא כל כך חובבת רוזמרין, האם תימין יכול להוות תחליף?
אפשר לשים קצת חומץ רגיל או חומץ אורז במקום חומץ יין? מה יחס הכמויות? חבל לקנות בקבוק בשביל כפות בודדות ולזרוק….
בהחלט טימין וכן, אפשר להחליף חומץ, זו כמות קטנה – כדאי שיהיה חומץ עדין וטעים. אולי אפילו מעט בלסמי.
האם אפשר חאפות את הירקות בתבנית בתנור או רק בסיר?
בהחלט אפשר
הי, מתכננת להכין את הקדרה לליל הסדר..
אשמח לדעת כמה זמן מראש מומלץ להכין אותה..?
היי, לא הייתי מכינה אותה המון זמן מראש, אבל אם תכיני בבוקר/צהריים ותתני מכת חום אחרונה בתנור לפני ההגשה זה יהיה בסדר גמור. מה שאני מציעה זה שאחרי ההכנה תפתחי ותקררי עם מכסה פתוח כדי שהירקות לא יירטבו מטיפות האדים שייכלאו בתוך הסיר ויהפכו מצומקים וסמרטוטיים. אחרי שיתקרר לייבש את המכסה ולכסות שוב ולפני ההגשה לחמם בתנור.
היי, אפשרי לדעתך להחליף יין לבן באדום ולהוסיף עדשים שחורות שיהיה חלבון?
והאם אפשר להוסיף פטריות?
היי סטלה, זה מאד משנה את המתכון.. עקרונית אפשרי
אפשר את הקדירה להכין בטאג'ין?
בטח למה לא