קדרת ירקות שורש, ערמונים ויין לבן

אפריל 10, 2012 מאת:

ממלאים סיר במיטב תוצרת האדמה ונותנים לה לעשות את שלה בתנור, כך שכל ירק ממשיך לשמור על מרקמו וטעמיו המובחנים. אפשר להכין יום מראש, לערבב ולחמם לקראת ההגשה, בתנור או על הכיריים.

חומרים ל 4-6 מנות

5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
6 שורשי ארטישוק ירושלמי בינוניים (כ-500 גרם), קלופים ופרוסים גס
5 גזרים קלופים, פרוסים גס
2 לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 קולרבי בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל סגול, חתוך לאורכו לרבעים
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לאורכו לרבעים
6-8 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים
100 גרם (1 חבילה) ערמונים בואקום
8 שיני שום (אפשר ורצוי טריות)
1 ענף רוזמרין קטן
5 גרגירי פלפל אנגלי
3-4 עלי דפנה

לרוטב:
3/4 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס שמן זית
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית מלח גס (רצוי אטלנטי)
פלפל שחור גרוס טרי

+ מחממים תנור ל 250 מעלות.
+ מניחים את כל הירקות, התמרים והערמונים בסיר כבד בעל מכסה אטום שמתאים לתנור.
+ מערבבים היטב בקערית את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על גבי הירקות ומערבבים (רצוי בידיים) כך שכל הירקות ייעטפו ברוטב.
+ מפזרים בין הירקות את גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, מניחים מעליהם את ענף הרוזמרין, מכסים ומכניסים את הסיר לתנור לשעתיים לפחות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט. כדאי לפתוח את הסיר כעבור שעה בערך, להסיר את הרוזמרין ולערבב בעדינות את הירקות, כך שהרוטב הקרמלי ששקע למטה יעטוף אותם. חוזרים על הפעולה כעבור שעה ופעם נוספת לפני ההגשה.

Print Friendly, PDF & Email

18 תגובות לפוסט

  1. שירן הגיב:

    יצא נהדר!
    כולן יצאו מרוצות והסיר רוקן לחלוטין.
    תודה! 😛

  2. איריס הגיב:

    יצא מעולה 😀 לא הצלחתי למצוא לפת ושורש ארטישוק, אבל התבשיל יצא ממש ממש טעים בכל מקרה.

  3. אן הגיב:

    אפשר לשים חומץ בלסמי במקום החומץ שרשום?
    וגם – האם אנייכולה לנצל את הקדירה כדי להוציא ציר ירקות (למשהו אחר) ואח"כ להוסיף את חומרי הרוטב?

    • אורי הגיב:

      היי אן, אפשר להחליף בבלסמי (לא הרבה! הוא משתלט)
      לגבי ציר – הקדירה ממעטת בנוזלים בדיוק כדי לקבל ירקות צלויים ולא מכובסים, לכן זה נראה לי פחות מתאים.
      אפשר כמובן להכין ציר ירקות, ואז לצלות את הירקות (המכובסים) בתנור. פחות מוצלח.

  4. צלי הגיב:

    כמה ערמונים לשים?

  5. ליאור הגיב:

    יש הוראות שונות לבישול על הכיריים?
    משך זמן, כמות נוזלים, וכו'?

    • אורי הגיב:

      היי ליאור, לדעתי הבישול על הכיריים יתקצר אבל באמת יהיה צורך להוסיף מים או ציר ירקות, כי יחסית יש כאן מעט נוזלים.

  6. סתיו הגיב:

    היי אורי,

    אני מניחה שאפשר להשמיט את תפוחי האדמה, אבל את הפלפל האנגלי אפשר?
    בנוגע לערמונים, הכוונה היא לערמונים טריים או קלויים? כי למיטב ידיעתי, בחבילה הם מגיעים קלויים.

    תודה! 😀

  7. גלי הגיב:

    קצת הסתבכתי… כשניסיתי לערבב הירקות התפרקו. הנוזלים התאדו מהר והוספתי מים פעמיים. יצא טעים אך נראה לי שפיספסתי משהו. כל האפייה בחום של 250 ורק כוס נוזלים אחת?

    • אורי הגיב:

      היי גלי, כן, תתייחסי לזה כאל צלייה בסיר סגור – אין כאן רוטב שהירקות צריכים "לשחות" בו אלא בעצם כמו מין מרינדה שעוטפת אותם. לערבב בעדינות 🙂

  8. אסנת הגיב:

    מתכננת לנסות את המתכון, נראה טעים.
    לא כל כך חובבת רוזמרין, האם תימין יכול להוות תחליף?
    אפשר לשים קצת חומץ רגיל או חומץ אורז במקום חומץ יין? מה יחס הכמויות? חבל לקנות בקבוק בשביל כפות בודדות ולזרוק….

    • אורי הגיב:

      בהחלט טימין וכן, אפשר להחליף חומץ, זו כמות קטנה – כדאי שיהיה חומץ עדין וטעים. אולי אפילו מעט בלסמי.

  9. גיל הגיב:

    האם אפשר חאפות את הירקות בתבנית בתנור או רק בסיר?

  10. קרן הגיב:

    הי, מתכננת להכין את הקדרה לליל הסדר..
    אשמח לדעת כמה זמן מראש מומלץ להכין אותה..?

    • אורי הגיב:

      היי, לא הייתי מכינה אותה המון זמן מראש, אבל אם תכיני בבוקר/צהריים ותתני מכת חום אחרונה בתנור לפני ההגשה זה יהיה בסדר גמור. מה שאני מציעה זה שאחרי ההכנה תפתחי ותקררי עם מכסה פתוח כדי שהירקות לא יירטבו מטיפות האדים שייכלאו בתוך הסיר ויהפכו מצומקים וסמרטוטיים. אחרי שיתקרר לייבש את המכסה ולכסות שוב ולפני ההגשה לחמם בתנור.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games