סוד ההמבורגר של רביד

37 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    נשמע ונראה מעולה!!!!!!
    ממש עושה חשק לנגוס את המסך :))
    שאפו על היצירתיות! הולכת מיד לנסות

  2. נועה הגיב:

    תמצית עשן? איפה משיגים את זה? מחפשת בנרות טעמים מעושנים ,רוצה להכין נקניקי סיטן בבית מגלוטן וזה בדיוק מה שמחפשת. ממה זה עשוי ?
    מתכון ההמבורגר נקרא מופלא!
    8) :mrgreen:

  3. טבעונית צלמת הגיב:

    נראה מעולה! ממליצה לא לצלם על VIVID (צבעים חדים ובוהקים) בצילום אוכל,
    זה נראה קצת לא אמיתי

  4. קוביה הגיב:

    נראה נפלא , תודה לרביד ולך וכל הכבוד על העשייה הנמרצת !! רק … מה זה "תמצית עשן" ?? ( נשמע לי יצירתי כמו שמן אתרי בריח של "אדמה רטובה מגשם" שקניתי בהודו לפני יובלות ( והריח בדיוק כמו אדמה רטובה מגשם אגב 🙂 – ריח נהדר ) )

    • קוביה הגיב:

      אוי לעזאזל – צריכה לרפרש יותר … ראיתי שהסברת – תודה רבה וסליחה 😛

  5. יעל הגיב:

    נראה יאמי!!!
    ובהחלט פתרון עדיף על המבורגר vegan קנוי ומתועש מאוווד
    בהחלט ינסה את המתכון
    תודה:)

  6. שיר בים הגיב:

    מה זה תערובת תיבול לקציצות?
    יש אפשרות להחליף את קמח האורז בקמח רגיל/קמח תירס?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      תערובת תיבול לקציצות יש במדפי התבלינים בסופר – היא מורכבת מכמה תבלינים ואני אישית מעדיפה לתבל בעצמי. כורכום, פפריקה, הל, קינמון, פלפל – איך שאת אוהבת לתבל קציצות.

      לגבי הקמח אני מאמינה שאפשר להחליף (לא ניסיתי), אולי עדיף ערבוב של קמח רגיל וקורנפלור בשביל העמילניות שעוזרת בקשירה.

      • שיר בים הגיב:

        תודה! ובלי שום קשר – הבלוג שלך משובח ונפלא!
        גם אני עברתי (ובעקבותיי גם כל המשפחה) לטבעונות, ממקום של בשלנות ותרבות קולינרית מפותחת…ונאבקתי (ועדיין נאבקת) להפיח באוכל הטבעוני את אותו השפע המוכר שהיה מנת חלקנו בבית.
        הבלוג שלך עזר ועוזר לי המון!
        תודה רבה!

  7. moshe הגיב:

    בהסבר המתכון לא מצויין עם אילו פטריות להשתמש. אני אשמח לדעת עם אילו פטריות מומלץ או חייב להשתמש. תודה.

    • אורי הגיב:

      נכון! סליחה. בעקרון רביד עובד עם שמפיניון אבל אפשר להעשיר עם חצי שמפיניון וחצי פורטובלו.

      • moshe הגיב:

        תודה על התשובה אורי יהיה מעניין באמת לשלב בין השניים.
        הייתי שמח אם היית רושמת גם כמות לתמצית העשן. אני אומנם מכיר את התמצית הזאת אבל אף פעם לא השתמשתי בה ולכן איני יודע אם צריך להיזהר מלשפוך יותר מדי או זה לא דבר שמורגש.

        אני חייב להגיד גם שאני לא מבין את הטרנד של הסוכר החום, לא משנה איפה תחפשו, סוכר חום וסוכר לבן עושים את אותו הנזק לגוף, אולי הבדל מיזערי בין השניים כך שזה ממש לא משנה.

        לגבי נזק הסוכר לגוף, אתם יודעים שיש חומר שפותח במשך שנים שכאשר מוסיפים אותו יחד עם הסוכר הוא מנטרל את כל הדברים הרעים שלו ומשאיר רק את הטעם המתוק. אפשר לקרוא לזה סוכר לא מזיק. הבעיה היא שהמחיר שלו נורא יקר.

        • אורי הגיב:

          היי משה,
          תמצית עישון היא מאד דומיננטית. כדאי להשתמש ממש בחצי כפית/פקק של הבקבוק ולא יותר. תמיד עדיף לשים פחות ומקסימום להוסיף קצת אחרי שטועמים את התערובת.
          ברור שסוכר הוא לא מוצר בריאות, לגבי הסוכר החום – אני חושבת שהטעם שלו מעט שונה ואולי הוא אפילו פחות מתוק. אבל יכול להיות שזאת רק אני 😉

          • moshe הגיב:

            תודה רבה על התשובה.

            אז ככה,
            וואוו! נורא נורא טעים. טעמתי אותם פשוט ככה יש מהתנור והם יצאו לי מדהימות!! נתתי להם להשחיר טיפה מסביב והקציצות יצאו קריספיות וטעימות כל כך. לצערי אני לא רעב אז אני לא יכול להכניס לתוך פיתה ולאכול 🙁

            במקום בתמצית עשן השתמשתי בפפריקה מעושנת שיש לה ריח מדהים. בתבלין הקציצות השתמשתי ב"ראסאלחנות", תבלין לקציצות מרוקאיות.

            אני חייב להוסיף תיקון קטן במתכון. רשמת בחומרים להכנת המג'דרה שצריך להוסיף כמון, אבל בהסבר המתכון שכחת להוסיף את הכמון לחלק מהתבלינים שצריך להוסיף 😀

          • moshe הגיב:

            כשאני עכשיו חושב על זה, מעניין אם אפשר להכין את הקציצות האלה למנגל.

        • רביד פטל הגיב:

          היי משה, אני מאוד שמח שאהבת את המתכון! הרעיון של הפפריקה והראסאלחנות מעולה! עושה לי חשק לנסות את זה במתכנון בצורת קבב (ד"א, במתכון הזה שמיועד לקבב אני מוסף 1-2 כפות עמבה – מומלץ!). ד"א, מניסיון – הקציצות על הגריל יוצאות מעולה ממש! שוב תודה! רביד 🙂

          • moshe הגיב:

            נשמע שילוב מעניין להוסיף עמבה 🙂
            תודה לך ולאורי ששיתפתם אותנו במתכון היצירתי הזה.

  8. מיכל הגיב:

    אורי שלום,

    המתכון נראה מעולה.
    אני פשוט לא אוהבת פטריות… את חושבת שאולי אפשר להחליף את זה במשהו אחר?

    • אורי הגיב:

      לפטריות אין ממש תחליף.. אולי לבבות ארטישוק טחונים יעבדו, בטח אפשר גם טופו. צריך לנסות..

      • רביד הגיב:

        מיכל,
        אורי צודקת, לפטריות אין ממש תחליף.. אבל בגלל שגם אשתי לא משוגעת עליהן, ניסיתי פעם להחליף אותן בקוביות חצילים מטוגנים. יצא מגניב ממש. (צריך רק לזכור ליבש את השמן מהחצילים, אחרת הקציצות יתפרקו).
        רביד 🙂

        • מיכל הגיב:

          ארטישוק אני מאוד אוהבת אז אולי שווה לנסות.

          רביד, תוכל להסביר לי איך אתה מכין את החצילים למתכון?

          ואם הטעם והמרקם של הפטריות הוא לא ממש דומיננטי אז אולי אני אוכל להתמודד עם זה

  9. נטלי הגיב:

    במקום אורז פרא שילבתי כוס אורז מלא+כוס אורז אדום, שמתי עדשים ירוקות במקום שחורות, ויתרתי על התמצית עישון (לא היה לי וגם זה נשמע לא בריא בכלל..), השתמשתי בקמח מלא והוספתי ביצה (אני לא טבעונית..). והוספתי צ'יפס אפוי בתנור
    יצא מעולה!!

    • אורי הגיב:

      נטלי, תמצית עישון היא בסך הכל מים שספגו ארומת עשן.. אפשר להחליף בפפריקה מעושנת.
      לגבי ביצה – אין בה צורך, הקציצות מתאימות וטעימות כשהן לגמרי טבעוניות. בהצלחה 🙂

  10. רינת הגיב:

    אני חושבת שצריך לשיר שיר הלל ליוצרת המתכון.
    בזכותך, בעלי ואני הרגע סיימנו לאכול את ארוחת הצהריים המזינה והמשביעה שלנו,
    התמוגגנו מהריחות שהטוסטר הפיץ ומהטעם במיוחד.
    הכנתי עם אורז מלא, ללא תמצית עישון, קמח + קורנפלור ( על פי המלצתך ) וראס אל חנות, השאר אותו דבר.
    אני בשמחה מאמצת את המתכון ומעבירה אותו למחברת המתכונים המומלצים שלי.
    תודה רבה לכן,
    רינת

  11. אור הגיב:

    אנא עצתכם הטובה: איפה משיגים עדשין שחורוצ לחא גלוטן? בעדשים האורגניות הארוזות בניצת הדובדבן מצויין שעלול להכיל עקבות, לא מצאתי מוצר "בטוח"..

    • אורי הגיב:

      היי אור, אני באמת לא מכירה הרבה עדשים שחורות ארוזות.. צריך לחפש או להתייעץ עם עמותת הצליאק.

  12. ילנה הגיב:

    היי העדשים לא צריכים השרייה לפני?
    ובהמבוגר פטריות לא צריכות טיגון לפני ?
    תודההה וזה פשוט נראה טעים ונפלאה ותודההההה על במתכון

  13. ליאה הגיב:

    התערובת יצאה טעימה, אבל לא הצלחתי להדביקה,נאלצתי להוסיף שלושה ביצים וגם אז יכולתי רק לאפות כי בטיגון זה היה מתפרק. אציין שפעלתי במדוייק לפי ההוראות,למה כוונתך בצרור פטרוזיליה, צרור שלם?

    • אורי הגיב:

      היי, מצטערת לשמוע, יכול להיות שהתערובת לא היתה טחונה מספיק? כי בהחלט אין צורך להוסיף ביצים.. צרור שלם, כן.

  14. פלורה לירן הגיב:

    עד כמה חשוב להשתמש באורז פרא? סתם אורז מלא או אורז בוסמטי לא מתאים ?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות