שנה מתוקה: מתכונים טבעוניים עם פירות

15 תגובות לפוסט

  1. מיכל הגיב:

    לאחרונה אכלתי במסעדה בשוויץ טמפה על שיפודים, קוביות של בערך 2 ס"מ על 2 צרובות על שיפוד עם עגבניות שרי בין אחת לשניה. הבחוץ היה קריספי והבפנים רך ואגוזי. היה מאוווד טעים.
    .מרימה את הכפפה? 😉

  2. נעמה הגיב:

    נראה מעולה!
    שאלה לגבי לביבות הבטטה: זה ייצא טוב גם עם דלעת/דלורית במקום בטטה?

  3. יעל הגיב:

    הי אורי,
    מתכונים נפלאים, כרגיל.
    שאלה: איך אני יודעת ששמן הקוקוס שאני קונה הוא "נייטרלי"? אפשר אולי המלצה על מותגים מסויימים? קניתי אחד והוא בריח של קוקוס שמורגש גם בבישול או אפיה.
    תודה!

  4. סאקרה הגיב:

    שוב תודה על המתכונים היצירתיים והטעימים שאת רוקחת (גם) עבורינו.
    (סניית הארטישוקים שלך מככבת על שולחננו וכל פעם את מקבלת מחמאות ..)

    מהמתכונים לחג ניסיתי את הסיגרים הממולאים בתפוחים ואגוזים.
    מחזור אחד בדיוק לפי ההוראות שלך-
    יצא מצויין, אם כי לטעמינו חסרה מתיקות.
    (אולי כי התפוחים שלנו נקטפו ישר מהעץ והם באמת חמוצים.)
    הוספנו סירופ אגבה בזמן ההגשה.
    כיון שבחבילה יש המון עלי פילו הכנתי מחזור שני עם וריאציות-

    1.החלפתי את רסק התפוחים בבננה מעוכה בבלנדר. היא הוסיפה טעם. והדביקה יפה את המלית.

    2.הוספתי למלית מעט סירופ תפוחים טבעי (שמיועד אצלינו בד"כ להכנת סיידר).
    הוסיף מתיקות והדגיש את טעמי התפוח.

    3.הוספתי קינמון, שמשך את התוצאה לכוון של השטרודל על חשבון הבקלאווה..

    4.החלפתי חצי מכמות קמח השקדים בשבבי קוקוס יבש. (כי נגמר לי קמח השקדים, (לשמחתי האילתור השביח את התוצאה.)

    לגבי שמן הקוקוס הנייטרלי, אני חוששת שהוא פחות בריא משמן הקוקוס עם הריח והטעם הדומיננטים.
    שמן קוקוס שמיוצר מקוקוס טרי ולא מקופרה ושלא עובר תהליכים כימיים, אמור להריח
    כמו קוקוס וטעמי אמור להיות קוקוסי.
    השתמשתי בשמן קוקוס של פוקה, עם טעם קוקוס חזק וזה רק השביח את התוצאה.

    עכשיו שאלה-
    יש לי כ-40 סיגרים, איך אני שומרת אותם שלא יאבדו פריכות וצורה?

    • אורי הגיב:

      וואו, כל השינויים נשמעים מעולה! אני מקווה שאם תקפידו לצנן אותם לגמרי ואז לשמור הקופסא אטומה – הסיגרים ישמרו. אולי חימום קל של דקה שתיים בתנור לפני ההגשה.

      • סאקרה הגיב:

        תודה.
        בינתיים הם מתחסלים בקצב מפחיד..
        אולי לא אצטרך לדאוג בקשר לאיחסון.

        אגב, ראיתי שאת מרבה להשתמש בעלי פילו, יש לך המלצה על חברה או יצרן?
        אלה שקניתי היו בסדר, לא יותר..

        בינתיים ב'-
        הספקתי להכין גם את תבשיל הכרוב הסגול.
        שילוב הטרגון עם הציפורן והקינמון פשוט מעיף את התבשיל הזה לשמים!
        כיון שאני מאוד אוהבת טרגון עם קסיס,הוספתי חופן אוכמניות יבשות וחופן חמוציות.
        גם כאן חסרה לי מעט מתיקות, מעט סילאן שיפר את המצב.
        תודה תודה על המתכון הזה!

        שנה טובה,חומלת וטעימה.

        • אורי הגיב:

          איזה יופי לשמוע!! לגבי פילו, אני אוהבת את שחף (מקווה שאני לא טועה) אבל משתמשת תכלס במה שאני מוצאת 🙂

  5. מאיה הגיב:

    אורי היקרה
    הכנתי את הסלט לערב החג
    החלפתי את הבצל בכרישה
    קריאות ההתפעלות שיצאו מהאורחים הן בזכותך
    מאחלת לך שנה טובה עם המון מתכונים יצירתיים .

  6. טל הגיב:

    האם אפשר להכין את הסלט עדשים עם עדשים ירוקות במקום השחורות?
    תודה

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות