בצלים ממולאים באורז ועגבניות ברוטב סילאן ולימון

אוגוסט 2, 2012 מאת:

אור בארי ורועי ענתבי, "ברטי"

הבצלים הממולאים והמקורמלים משתכשכים ברוטב חמוץ-מתוק נהדר. שימו לב שאין כמויות מדויקות של סילאן ולימון – מצאו את האיזון האישי שלכם בין המתוק לחמוץ ואל תשכחו לטעום בסוף ולתקן את התיבול לפי טעמכם.

חומרים ל-4 מנות

8 בצלים לבנים גדולים
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כוס אורז בסמטי
1 עגבנייה קצוצה דק
כ-2 כפות סילאן (אפשר פחות או יותר, לפי הטעם)
מיץ לימון סחוט טרי
מלח דק, סוכר חום
שמן זית

+ חורצים את הבצלים לאורך עד לליבה (שומרים על השורש מחובר), מניחים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה 30-40 דקות (תלוי בגודל הבצלים), עד שהבצלים מתרככים מעט אך צורתם נשמרת. מוציאים את הבצלים מהמים ומניחים להצטנן.
מכינים את המילוי: מניחים את האורז בקערה ומוסיפים עגבניות, פטרוזיליה, שמן זית, מלח, מלח לימון (מעט) וסוכר.
ממלאים את הבצלים: מפרידים את הבצלים לגלדים בודדים וממלאים אותם במעט אורז (באמת מעט, כי הוא תופח בבישול). סוגרים את הגלדים תוך כדי גלגול לצורת גליל ומהדקים.
+ מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות מכל הצדדים עד שהם משחימים מעט. מתבלים במעט סוכר, סילאן ומלח, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כשעתיים מעל להבה נמוכה, עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והבצלים מתרככים לחלוטין.
+ מסירים מהאש, מוסיפים מעט מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.

Print Friendly, PDF & Email

6 תגובות לפוסט

  1. אור הגיב:

    הי אורי, אני עכשיו בשלב המילוי וחשבתי על זה, שעתיים בישול זה לא יותר מדי בשביל כמות כזאת של נוזלים? אני כבר רואה את עצמי (כרגיל) יושב בחדר, מריח משהו שרוף ונותן ספרינט למטבח כדי לכבות את האש ?
    בנוסף, האם לאחר הוספת המים, מכסים את הסיר?
    תודה רבה 🙂

  2. מיכל הגיב:

    יצא נחמד, גם לא טבעונים פרגנו, תודה לך

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות