בורקס פלפלים קלויים וזיתי קלמטה

אוגוסט 2, 2012 מאת:

אור בארי ורועי ענתבי, "ברטי"

בורקס טבעוני במילוי לא שגרתי, שה"ברטים" ממליצים להגיש עם רסק עגבניות, טחינה ותפוח אדמה אפוי קר, שהם מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. לא תצטערו.

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה (גליל) בצק עלים (פרווה)
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וקצוצים דק
2 כפות גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים גס (אפשר מקופסא או קפואים שהופשרו)
1 כף זיתי קלמטה קצוצים
1 כפית עלי זעתר קצוצים
מיץ מ-1/2 לימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
מעט שומשום לעיטור

+ משטחים את בצק העלים על גבי משטח עבודה מקומח קלות. מרדדים מעט בעזרת מערוך וחותכים בסכין ל-4 ריבועים שווים, בגודל כ 15X15 ס"מ (סביר שתישאר שארית בצק).
מכינים את המילוי: מערבבים בקערה פלפלים קלויים, גרגירי חומוס, זיתים וזעתר ומתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח פלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים את הבורקס: מניחים כף וחצי מהמילוי על גבי ריבוע בצק, מורחים את קצוות הבצק במעט מים, סוגרים לבורקס ומהדקים היטב. מברישים את הבורקס בשמן זית ומפזרים מעט גרגירי סומסום.
+ מניחים את הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 7-10 דקות, עד שהבורקס פריכים וזהובים. מגישים מיד.

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games