בורקס פלפלים קלויים וזיתי קלמטה

אוגוסט 2, 2012 מאת:

אור בארי ורועי ענתבי, "ברטי"

בורקס טבעוני במילוי לא שגרתי, שה"ברטים" ממליצים להגיש עם רסק עגבניות, טחינה ותפוח אדמה אפוי קר, שהם מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. לא תצטערו.

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה (גליל) בצק עלים (פרווה)
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וקצוצים דק
2 כפות גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים גס (אפשר מקופסא או קפואים שהופשרו)
1 כף זיתי קלמטה קצוצים
1 כפית עלי זעתר קצוצים
מיץ מ-1/2 לימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
מעט שומשום לעיטור

+ משטחים את בצק העלים על גבי משטח עבודה מקומח קלות. מרדדים מעט בעזרת מערוך וחותכים בסכין ל-4 ריבועים שווים, בגודל כ 15X15 ס"מ (סביר שתישאר שארית בצק).
מכינים את המילוי: מערבבים בקערה פלפלים קלויים, גרגירי חומוס, זיתים וזעתר ומתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח פלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים את הבורקס: מניחים כף וחצי מהמילוי על גבי ריבוע בצק, מורחים את קצוות הבצק במעט מים, סוגרים לבורקס ומהדקים היטב. מברישים את הבורקס בשמן זית ומפזרים מעט גרגירי סומסום.
+ מניחים את הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 7-10 דקות, עד שהבורקס פריכים וזהובים. מגישים מיד.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות