עוגיות טחינה טבעוניות עם חמאת בוטנים ומייפל
אחד הרטבים האהובים עלי בעולם, שאני יכולה לשתות עם קשית, הוא רוטב ממכר של טחינה וחמאת בוטנים. אמרתי לעצמי, היי, למה שזה לא יעבוד גם עם עוגיות טחינה?
אז הכנתי עוגיות טחינה טבעוניות למהדרין בשילוב חמאת בוטנים ושדרגתי אותן עם כל מיני תוספות מעניינות (אני עפתי על החמוציות אפילו יותר מהשוקולד). לא מתאים לכם? אל דאגה, הן נימוחות וטעימות ביותר גם בלעדיהן.
חומרים ל 20-25 עוגיות
1/2 כוס (100 גרם) טחינה מלאה גולמית
1/2 כוס (130 גרם) חמאת בוטנים טבעית, ללא מלח וסוכר
1/2 כוס (140 גרם) סירופ מייפל אמיתי
כ-2/3 כוס (100 גרם) שמן קוקוס מומס
1/2 2 כוסות קמח תופח (אפשר חצי לבן וחצי מלא)
קורט מלח
1-2 כפות שיבולת שועל/חמוציות ללא סוכר/שוקולד צ'יפס
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ טורפים היטב בקערה גדולה טחינה, חמאת בוטנים, מייפל ושמן קוקוס, עד לקבלת בלילה חלקה.
+ בקערה נפרדת מערבבים קמח ומעט מלח (לאווריריות מרובה אפשר לנפות. לביסים מקפיצים אפשר להשתמש במלח ים אטלנטי גס).
+ מוסיפים בהדרגה את הקמח לקערת הבלילה, בוחשים בכף עד שמתקבל בצק רך וחלק.
+ אם רוצים לשדרג, מחלקים את הבצק לחלקים כמספר התוספות, מוסיפים לכל חלק אחת מהן ולשים היטב. מומלץ להשאיר גם בצק "נקי" בלי תוספות.
+ יוצרים עוגיות שטוחות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 5-7 דקות, עד שהשוליים מזהיבים אך המרכז רך למגע (חשוב לא לייבש אותן, במיוחד אם מוסיפים שיבולת שועל).
+ מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לחלוטין לפני שאוכלים (קשה להתאפק אבל המרקם שלהן לא מוצלח לפני שהן מתקררות, ראו הוזהרתם!).
סדנאות בישול עם אורי שביט
עוד מתכוני עוגיות טבעוניות ממש כאן!
תגיות: טחינה, חמאת בוטנים, מייפל, עוגיות, עוגיות טחינה
קטגוריות: מתוק, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נשמע ונראה מעולה!
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין + כפית אבקת אפיה?
אפשרי בהחלט – מבחינת יחסים בדקי בגוגל שאכן זו כמות אבקת האפייה שיש להוסיף. בהצלחה 🙂
או אולי חצי כוסמין חצי חיטה מלא?
תודה ❤
כמה אברת אפיה אם משתמשת בקמח כוסמין?
היי, על כל כוס קמח – כפית אבקת אפייה 🙂
הכנתי מקמח כוסמין לבן ומלא, עם שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס וחמוציות יחד.
יצא מעולה! תודה!
נשמע נהדר!! כמה אבקת אפייה היה צריך להוסיף?
זה נראה משמין בצורה מטורפת.אולי זה טבעוני אבל זה שומן וסוכר
היי אורי. הכנתי את העוגיות בלי התוספות. לא רק שבתנור הייתי צריכה להשאיר אותן 11 דקות עד שהשוליים יזהיבו, בטעם זה מרגיז שממש חסרה מתיקות (ואני לא מחובבי המתוק המחניק…).
טבלתי אותן בשוקולד מומס כדי לתת להן קצת מתיקות.
אני יודעת שהמתכונים שלך תמיד טובים, אבל אולי חסר פה קצת סוכר?
היי ענת, תודה על המשוב. לגבי זמן האפייה, זה בהחלט יכול להשתנות מתנור לתנור ולכן אני תמיד מציינת לאיזה מצב צריך להגיע בתום האפייה, 11 דקות זה עדיין בגדר ההגיוני אם התנור חלש.
לגבי המתיקות, לטעמי גם כשלא הוספתי כלום זה היה מספיק לגמרי, אבל אם חסר בהחלט אפשר להוסיף. מייפל ממתיק פחות אגרסיבי מסוכר, אז אם תחליפי בסוכר זה יהיה מתוק יותר בטוח אפילו באותה כמות.
תודה. אנסה עם סוכר.
האמת שהן מוצלחות בכל זאת, עד כדי שחיסלנו אותן במשך סופ"ש אחד ? כנראה שהיעדר המתיקות אליה אנחנו מורגלים לא הפריעה לנו לחסל ולהתענג עליהן בכל מקרה
איזה כיף לשמוע 🙂
היי ממש רוצה להכין חסר לי שמן קוקוס מה יכול להחליף ?תודה
אפשר להכין עם שמן נייטרלי אחר (זרעי ענבים, חמניות), המרקם עלול להשתנות.. הייתי מוסיפה 1/3 כוס.
עוגיות מעולות! פריכות ולא מתוקות מדי. אני משוגעת על טחינה וחמאת בוטנים, ויחד עם שוקולד צ’יפס…
יצא מעולה!!!
עשיתי כמו שהומלץ חלק בלי כלום , חלק עם חמוציות וחלק עם פצפוצי שוקולד. קל וטעים!
היי, אפשר להשתמש בסילאן במקום במייפל? ילך או שישנה את המרקם והטעם לגמרי?
היי שולה, אני מאמינה שזה יהיה יופי, כמובן שיהיה קצת הבדל, גם בצבע 🙂
בס"ד
הי…
ניסיתי לעשות עם שמן רגיל ויצא ממש ממש נוזלי, לא בצק…
הייתי צריכה לשים פחות שמן?
היי אלישבע, יש משמעות לסוג השמן – שמן קוקוס הרבה יותר סמיך וגם מתמצק בקירור, אי אפשר להחליף אותו בכל סוג שמן. יכול להיות שאפשר להקטין כמות באמת, אבל לא ניסיתי. זה מאד משפיע על המרקם. נסי עם שמן קוקוס בפעם הבאה!
יצאו מאוד טעימות, תודה! חייבת לציין: הכנתי מראש 2.5 כוסות קמח כפי שכתוב במתכון. הוספתי את תערובת הקמחים לתערובת הרטובים בהדרגה, ובסופו של דבר מצאתי את עצמי זורקת כחצי כוס מתערובת הקמחים לפח. הבצק הפך לפירורי מידי, ואם הייתי מוסיפה עוד קמח הייתי ממש קשה ליצור עוגיות… יש מצב שזו טעות ואמורים להכין 2 כוסות קמח ולא 2.5?
היי טלי, האמת שמזמן לא הכנתי אותן אבל הכמויות מדוייקות לגמרי. לדעתי יכולים להיות הבדלים בסוגי החומרים עצמם – הטחינה וחמאת הבוטנים יכולות להיות סמיכות מאד או נוזליות מאד וזה אולי יכול להשפיע על כמות הקמח הנדרשת. עם בצקים תמיד נדרשת מידה של גמישות.. העיקר שיצאו טעים!
עשיתי את העוגיות
לא ממליץ
לא נאכלו כמעט
מצטערת לשמוע, מוזמן לשתף מה לא עבד.. לרוב התגובות עליהן נפלאות
היי אורי, העוגיות יצאו לי דחוסות מאוד ורציתי לשאול אם לדעתך זה כי השתמשתי בשמן קנולה (לא היה שמן קוקוס) או שאולי הבעיה היא בצורת האפיה- אפיתי עם שני פסים (חימום רגיל) ולא טורבו. תודה רבה ושבוע נהדר!
היי מירי, הן לא אמורות לצאת דחוסות מאד אבל הן גם לא ממש אווריריות, עוגיות טחינה הן קצת עוגיות חנק 🙂 נימוחות מתפוררות כאלה, שזה היופי. אז אולי זה ככה? או משהו אחר?
אולי ציפיתי לעוגיות טחינה של לפני הטבעונות, הן כן התפוררו אבל היו מאוד חונקות
הן לא אמורות להיות מאד חונקות.. אולי אפיית יתר. נסי לאפות אותן קצת פחות, נשמע שהתייבשו. בכל מקרה נסי יש עוד מתכונים טבעוניים לעוגיות טחינה, אולי מתכון אחר ידבר אליך יותר 🙂
תודה לך אנסה 🙂
תודה אורי, מתכון מעולה. המרקם והמתיקות יצאו לי בול. הוספתי קצת תמצית וניל, קינמון ומלח, ושוקולד צ'יפס לבן טבעוני.
העדפתי להכין אותן קטנות כך שיצאו לי 60(!) עוגיות.
נהדר!!
היי אורי,
שמן קוקוס מזוכך/לא מזוכך?
די קשה להשיג בימינו מזוכך (יש למשק לין לדעתי), אז גם לא מזוכך יעבוד (פשוט עם ארומה קוקוסית)
תודה על המתכון
מה אפשר לשים במקום מייפל?
חוץ מסילאן
תודה
היי מירי, דווקא סילאן פחות מתאים לדעתי, גם בגלל שהוא דליל וגם הצבע והטעם משתלטים. הייתי מנסה סירופ אגבה או אולי סירופ תירס (הרבה פחות טוב לבריאות), אבל לא בדקתי בעצמי.