הפתעה מתוקה: דונאטס שוקולד בריאים ומפנקים
הלהיט הבא אצלכם על שולחן החג (ובעצם כל השנה) הם "דונאטס" מהפכניים, שאין בהם טיפה של קמח או שמן. הם נכנסים לתנור ומתקשטים בציפויים מפנקים ויפהפיים – הכל בריא מאד ולא פחות טעים. קבלו מתכון מושלם וסופר קל להכנה של מורן בודניק
את מורן בודניק היפהפייה והמוכשרת אני מכירה כבר המון שנים. כמה? מספיק אם אכתוב שהכרנו הרבה לפני שהחלטתי להפוך לטבעונית, בימי הבליינות בהם חרשתי את מסעדות הארץ ומילאתי את כרסי בהמון אוכל ואלכוהול מכל הסוגים (לצורך משימות עיתונאיות בלבד, כמובן). מאז שתינו עשינו כברת דרך ועברנו שינויים משמעותיים, אבל דבר אחד לפחות לא השתנה – מורן יפהפייה ומוכשרת מתמיד. רק שהיום אני בעיקר מזילה ריר על חשבון האינסטגרם שלה, שם היא מפרסמת מנות מרהיבות שהיא מכינה מירקות ופירות ומעצבת בחוש אסתטי משובח במיוחד (זה כנראה בגנים, כי אחותה הקטנה היא לא אחרת מאשר שירנקה, הסטייל, האמא לתאומים טריים והאגדה).
מכיוון שמורן עושה המון דברים מעניינים ויש לה אג'נדה שאני מאד מתחברת אליה (עם נגיעה עזה לטבעונות ולאורח החיים הבריא והמאוזן שאני מאמצת לעצמי לאחרונה), ביקשתי ממנה לספר במילים שלה מי היא ומה היא עושה ואני ממליצה לכם בחום להתחיל לעקוב:
"אני מורן בודניק, נשואה לאהבת חיי מוש, אמא לשני גורי אדם, דוד ואביתר, ויש לנו כלבה משגעת. אני חיה חיים טבעיים ככל הניתן במרכז תל אביב, לומדת המון ומשוגעת על זה. חוקרת ושואלת ללא הפסקה. בארבע שנים האחרונות אני לומדת אצל אורי מאיר צ׳יזיק במרכז להנהגת הבריאות שבעמק המעיינות.
לדוגמא, אני מייצרת בבית מחמצת ולחמים (לא קניתי לחם מעל 4 שנים), משחות שיניים, דאודורנט ועוגות שוקולד.
אני מאמינה במינימליזם
אני מאמינה בהום סקולינג ועצמאות לילדי
אני מאמינה גדולה בסטייל ואיזון
ואני מאמינה בדיון פתוח וחופשי.
בימים אלה אני עובדת על בלוג שפשוט יספר עלי. מורן. נעים מאד. הבלוג יהיה הפה שלי שמספר לכן על החיים האישיים שלי, שיעסוק באורח חיים טבעי, אוכל נקי, חינוך ביתי, מינימליזם..
מטרתו העיקרית של הבלוג היא לשתף ולהנגיש להורים וילדיהם מתכונים פשוטים, פעילות גופנית, צמצום פסולת, חיי קהילה, הכרת מגדלים ויצרנים בסביבת מגוריהם ובעיקר בעיקר – להראות שהרוב זמין והרבה יותר פשוט ממה שנדמה לנו ושאת הכל ניתן לעשות בסטייל 😉
כל מה שאשתף בבלוג אלה סיטואציות אותנטיות מהחיים שלי. אשמח שתצטרפו למסע ❤"
כבר המון זמן שאני מתכננת להגיע למורן לביקור טעים אבל בין העיסוקים המרובים של שתינו, עבר זמן עד שהצלחנו ומה אומר, היה שווה לחכות. התזמון לא היה יכול להיות מוצלח יותר, כי המתכון שבחרנו בשבילכם הוא פטנט משגע שכמובן נראה מיליון דולר ומתאים בול לחנוכה המתקרב. אני מציעה לכם לזנוח את הטיגונים לפחות בחלק מימי החג לטובת המיני-דונאטס של מורן – טבעות שוקולדיות של אושר ובריאות, שנאפות בתנור ומקבלות באהבה סוגים שונים של ציפויים מתוקים. קבלו אותן!
נפתחה ההרשמה לסדנת הבישול הבאה עם אורי שביט
מיני-דונאטס שוקולדיים בשלל ציפויים
שימו לב – המרקם שלהם לא אוורירי כמו של בצק מותפח אלא שוקולדי ודחוס, יותר כמו של בראוניז. אבל המראה הנפלא, הטעם והתוספות הצבעוניות, הופכות את המעדן הזה למתחרה משמעותי על שולחן החג. נסו ותהנו.
חומרים ל-6 דונאטס בקוטר 7 ס"מ
200 גרם תמרים עסיסיים, מגולענים
1/2 כוס חלב צמחי לא ממותק
1/2 כוס חמאת בוטנים או חמאת שקדים או חמאת קשיו
1/2 כוס אבקת קקאו איכותית
1/2 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר לפחות 60% קקאו, שבור לקוביות
1 כף שמן או חמאת קקאו מומסת או שמן קוקוס
קמצוץ מלח
תבנית סיליקון ל-6 מיני דונאטס
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ טוחנים במעבד מזון את התמרים לעיסה חלקה ומעבירים לקערה. מוסיפים חלב צמחי וחמאת בוטנים (או שקדים או קשיו) ומערבבים.
+ מוסיפים לקערה את החומרים היבשים ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לשקית זילוף (אפשר גם לשקית "זיפ-לוק" או שקית עבה אחרת ולגזור לה את הפינה).
+ ממלאים את השקעים מסביב ל"חור" בזילוף עבה, כך שימלא כ-3/4 מגובה השקע. אופים 15-18 דקות עד שהדונאטס מתייצבים ומניחים להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
+ מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד מעל סיר עם מים רותחים (אפשר במיקרו אבל אני לא חובבת), מוסיפים שמן או חמאת קקאו מומסת וטורפים לקבלת קרם חלק ומבריק.
+ טובלים את הצד העליון של כל דונאט בציפוי השוקולד (ראו מיד בהמשך הצעות לציפויים אחרים) ומקשטים בפירות טריים, שבבי קקאו, פיסטוק טחון, שבבי קוקוס, אבקת מאצ'ה ועוד.
לציפוי שקדים:
3 כפות חמאת קקאו או 2 כפות שמן קוקוס
2 כפות סירופ מייפל טבעי+ טורפים בקערה מעל סיר עם מים רותחים את כל החומרים, עד לקבלת קרם חלק.
לציפוי פטל:
מוסיפים לציפוי השקדים 4 פירות פטל טריים וטורפים היטב עד שהם מתפוררים ומתמזגים עם התערובת (זה בסדר גמור שיש נקודות קטנות של פטל בקרם).
תגיות: שמרים, לביבה, דונאטס, מאכלים לחנוכה, מורן בודניק, סופגניות מתכון קל, טופו, מתכונים בריאים, מתכון סופגניות, שוקולד, מתכון לסופגניות, מתכונים סופגניות, עוד מתכונים מומלצים, סופגניה מתכון, בריא, סופגניה, ללא גלוטן, מתכון לחנוכה, חנוכה, מתכון לסופגניה, מתכונים לחנוכה, מתכונים לסופגניה, סופגניות, מתכוני חנוכה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
אפשר להחליף את התמרים בקמח?
אם כן מה הכמות?
תודה
היי מירי, לצערי זה יהפוך למתכון אחר לגמרי.. עדיף למצוא מתכון עם קמח.
האם יש משהו אחר חוץ מתמרים שניתן להשתמש בו במתכונים כאלו??
לצערי זה חומר גלם מרכזי במתכון הספציפי הזה 🙂
בס"ד
מקסים
איזה גודל הדונאטס?
ומאיפה ניתן לקנות אותן [המלצה לאתר ?]
היי תמר, כמו שכתוב הקוטר הוא 7 ס"מ. אפשר לרכוש בחנויות לכלי מטבח/ציוד אפייה. לדוגמא: https://www.grubstein.co.il/product-page/%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%93%D7%95%D7%A0%D7%90%D7%98%D7%A1-%D7%A7%D7%98%D7%9F-%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C
נראה מדהים😍 האם אפשר להכין גם כמאפינס? אין לי תבנית דונאטס..
היי אלי, למדתי בדיוק אתמול טריק משקמה – מגלגלים כדור של נייר כסף ומניחים במרכז של כל שקע. והופ, הרי לך תבנית דונאטס 🙂