מתוק וטבעוני: צ'ורוס ברוטב שוקולד
שף אבי ביטון מגיש גרסה טבעונית וקלה להכנה של הסופגניות הספרדיות הנימוחות, עם רוטב שוקולד מהיר
חומרים ל-20 יחידות
לבצק:
300 גרם קמח
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
450 מ"ל מים רותחים
4 כפות שמן קנולה
לציפוי:
1 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל חלב סויה (רצוי לא ממותק)
+ מכינים את הבצק: מניחים בקערת המערבל את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבלים בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את המים הרותחים והשמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק.
+ מטגנים את הצ'ורוס: מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים ישירות לתוך השמן מקטעים באורך כ-5 ס"מ. אפשר להשתמש במספרי מטבח או סכין חדה כדי לגזור את הבצק אחרי כל מקטע. מטגנים את הצ'ורוס כ-4 דקות להזהבה ומוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.
+ מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי ומגלגלים בהם את הצ'ורוס המטוגנים. מעבירים לצלחת.
+ מכינים רוטב: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה חסינת חום. מרתיחים את חלב הסויה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. מניחים ל 1-2 דקות ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
+ יוצקים מרוטב השוקולד על הצ'ורוס המוכנים ומגישים.
סדנת בישול טבעונית
תגיות: ספרדי, מתכונים מומלצים, שוקולד, אורי שביט, קינוח, אבי ביטון, אדורה
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים, מתוק
נראה נהדר!
אבל- מה גורם לצ'ורוס האלה להיות תפוחים ואווריריים? אין בהם אבקת אפייה או שמרים (וכמובן שאין ביצים 🙂 )
טעות! תודה ששמת לב. חסרה אבקת אפיה, אני מיד מוסיפה.
ב"ה
אהבתי מאוד את הקינוחים הטבעונים, עצם זה שאפשר להכין
דברים מתוקים זה מעודד יותר להיות טבעוני, תודה על המתכון 😀
נראה טעים מאד.
אנסה ואדווח בהזדמנות
יש דרך להכין את זה ללא מיקסר ?
הרבה עבודת בחישה נמרצת אני מאמינה שתביא לתוצאה טובה.
אפשר להכין עם קמח מלא את הבצק? וסוכר חום במקום לבן? תודה:)
היי נועה, לתחושתי לא תתקבל אותה התוצאה. הייתי מנסה אם כבר להחליף מקסימום חצי מהקמח בקמח מלא. עם הסוכר (חום בהיר) לא תהיה בעיה.
נראה טעים אנבה בבית לא ידעתי שאפשר להסתדר בלי ביצים
היי אורלי, גם אותי זה הפתיע! אפשר להכין כמעט הכל בלי ביצים, פשוט צריך להתרגל וללמוד קצת איך עושים את זה 🙂 בהצלחה!
הי,
סליחה על הבורות.. מה זה וו גיטרה למיקסר? יש לי מקציף ויש לי ספירלה שאמורה להיות מערבלת… משהו מזה מתאים?
חוצמזה – האם אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב אורז?
תודה
נשמע לי שהספירלה מתאימה. חלב האורז קצת יותר דליל, עדיף חלב שקדים.
היי האם התוצאה תהיה דומה, אם אאפה המקום לטגן?
לא ניסיתי אבל נראה לי שיהיה בעייתי כי הבצק די נוזלי
יצא טעים אבל המרקם דחוס יחסית.