שניצל תירס טבעוני: לא רק לילדים

31 תגובות לפוסט

  1. רביטל הגיב:

    במה אפשר להחליף את הטופו?

    • אורי הגיב:

      לטופו אין ממש תחליף. אפשר להוסיף יותר תירס וקצת יותר קמח ולהכין בלי טופו, אבל השניצל יהיה יותר דל – גם מבחינת המרקם וגם תזונתית.

    • דנה הגיב:

      אפשר להחליף בתפו"א מבושל

  2. הדס הגיב:

    מה אפשר לשים במקום התירס בתרבות עצמה? לא אוהבים תירס… 🙁

    • אורי הגיב:

      היי הדס, אני מניחה שהתירס הטחון יכול לעבור? כי הוא חלק משמעותי ממה ש"תופס" את התערובת, גם בכמות וגם מבחינת המרקם והעמילן. מה שאני מציעה זה להשתמש בתירס רק במרקם הטחון ולקרוא לזה שניצל תרד 🙂

  3. רמי הגיב:

    ניסיתי את המתכון הראשון ויצא טעים מאוד אבל הבלילה היתה רטובה מדי. הוספתי קצת יותר קמח אבל זה לא הספיק בשביל שיצא שניצל מוצק. אני גר בקולורדו ואני מניח שיש הבדלים במרכיבים מסוימים, יש לך במקרה רעיון מה אפשר לשנות בשביל שהבלילה תצא כמו שצריך?

    תודה על העזרה

    רמי

    • אורי הגיב:

      היי רמי, מעניין.. אולי באמת זה קשור לסוג הטופו. זה צריך להיות טופו מוצק ואולי תנסה לסחוט אותו לפני הטחינה.. תעלה את הכמות שהטופו ביחס לתירס הטחון, אולי גם זה יעזור. צריכה לצאת בלילה רטובה אבל כזאת שאפשר ליצור ממנה צורה של שניצל.

  4. איילת הגיב:

    הי
    לכל המחפשים תחליף לקמח ולמוצריו עם גלוטן מציעה לנסות את המתכון עם קמח תירס דק וקמח מש לעיסה ולציפוי קמח תירס לפולנטה היותר עבה.
    אני משתמשת בשניהם לקציצות ירקות.
    ניתן גם להוסיף לעיסה מעט קינואה מבושלת כדי להוסיף נפח.

    אורי יקרה

  5. יפה גוטליב הגיב:

    מאד קשה לי יום שישי ועוד תל אביב מה בצפון חיפה כרמיאל 😀

  6. שגית הגיב:

    הכנתי עם קמח חומוס וקמח תירס דק ובלי ציפוי וזה יצא מדהים!!! בעלי שלא נוגע בתירס אהב מאוד והבת שלי לא מפסיקה לדבר כמה זה טעים לה וביקשה שארשום לך 😆
    הולכת לנסות שוב עם ציפוי קמח תירס עבה .
    תודה

    • אורי הגיב:

      נשמע מעולה!! ד"ש לילדה 🙂

    • מאיה הגיב:

      הי
      תודה על המתכונים. אשמח לדעת במה ניתן להחליף את רוטב הסויה במתכון הראשון (שניצל תירס ותרד).
      תודה

      • אורי שביט הגיב:

        היי מאיה, במלח 🙂 אם בכל זאת רוצים לתת קצת יותר עומק טעמים הייתי מוסיפה במקום טיפה משחת מיסו, אבל מניחה שגם זה לא יעבור?

  7. רחלי הגיב:

    טוב, החלטתי להכין מחר אז הולכת תיכף לקנות את המצרכים 🙂

    רק שאלה – מה זה אומר טופו רך? זה בעצם ממרח או הקוביה הרגילה שבשקית וואקום?

    • אורי הגיב:

      איזה כיף לי 🙂 טופו רך זה טופו בקוביה אבל שכתוב עליו "רך". המרקם שלו טיפה פחות נוקשה. אבל גם עם טופו סטנדרטי זה יעבוד בלי בעיה. ספרי איך יצא!

  8. דורית הגיב:

    תודה על האתר והמתכון, אני חדשה בעולם הצמחונות (עוד לא הגעתי לטבעונות – שלב שלב…) ומחפשת מאד (ללא הצלחה בינתיים) מתכונים שגם הילדים יאהבו. האם המתכון יהיה טעים ועסיסי עם תירס בלבד – ללא התרד? עם התרד (או ירוק אחר) אין הרבה סיכוי שהילדים יטעמו. תודה

  9. מעיין הגיב:

    הי אורי! הכנתי את המתכון השני ויצא ממש טעים! השילוב טעמים של הכוסברה, התירס, העגבניות המיובשות והשום יצא ממש מיוחד. יהיה עמיד בהקפאה לדעתך?

  10. מור הגיב:

    תודה על המתכון, שואבת ממך השראה כל פעם שבא לי להכין משהו חדש…
    האם אפשר לדעתך להשתמש בחובזה במקום התרד?

    • אורי הגיב:

      בטוחה שכן, הייתי מאדה אותה כמו שצריך קודם כי העלים שלה יותר קשים ובשרניים. הטעם כמובן יתקבל מעט שונה.

  11. גל הגיב:

    הי אורי,
    תודה רבה על המתכון המעולה ורבים אחרים.
    הכנתי כמה פעמים ויצא מצוין!! אפילו בן זוגי הקרניבור נהנה מהם! מפעם לפעם הורדתי את כמות התירס והוספתי יותר תרד. האם יש תחליף לתירס? אולי ירק עמילני אחר?
    האם לדעתך יעבוד גם עם קישוא או כרובית?
    רוב תודות,
    גל

    • אורי הגיב:

      היי גל, לא ניסיתי.. מעניין לנסות את הירקות שציינת למרות שהם יחסית מלאי נוזלים. תפוח אדמה אולי? צריך לבדוק!

  12. ליטל הגיב:

    אפשר בלי התרד?

  13. אלמוג הגיב:

    היי אורי. אנחנו מאוהבים בשניצל תירס שלך 🙂 היום ניסיתי לשלב בו בטטה במקום התרד כי הקטנה מאוד אוהבת בטטה.
    הם עכשיו בתנור מעניין איך יצא!
    שאלה -אם אני רוצה להקפיא אותם, כדאי לאפות לפני ולהקפיא כשהם כבר אפויים או אולי חצי אפויים, או שעדיף להקפיא אותם כשהם כבר עם פרורי הלחם אבל לפני אפיה?
    תודה

    • אורי הגיב:

      יאאא ספרי איך יצא עם הבטטה!! אני הייתי אופה לגמרי ומקפיאה מוכן ואז מחממת בתנור לפני ההגשה. בהצלחה!

  14. רותם הגיב:

    היי!
    נראה מעולה!
    יש תחליף לפירורי לחם? גם בפנים וגם בחוץ.
    וגם, תירס משימור גם הולך?

    • אורי הגיב:

      היי רותם, תירס מקופסא נורא מתוק, עדיף להשתמש לטעמי בגרגירי תירס מופשרים.
      לגבי הפירורים אני מניחה שזה בגלל גלוטן? לתערובת אפשר להשתמש בקמח עדשים כתומות, לפריכות החיצונית יש לדעתי לרכוש פירורי לחם ללא לגלוטן או שאפשר לטחון גס קורנפלקס ללא גלוטן (בהנחה שהוא טבעוני, לא בדקתי), אולי אפילו שיבולת שועל ללא גלוטן טחונה גס. בהצלחה!

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |