גריסים, זה מה שאני גורסת!

17 תגובות לפוסט

  1. אסף הגיב:

    אני המגיב הראשון!!!11!! 🙂

  2. אלזה הגיב:

    נשמע טעים מאוד, בעיקר ורסיית הבצלים. רק שבתמונה הם נראים לי כמו גריסי פנינה. האם הם פנינה או גריסים רגילים?

  3. דינה הגיב:

    האם ניתן לעשות זאת גם עם גריסים רגילים (לא פנינה)?

    • אורי הגיב:

      היי דינה, לדעתי אין סיבה שלא. הדבר היחידי הוא זמן הבישול שעשוי להתארך (אולי גם ההשרייה?). אני אנסה לברר כי לא ניסיתי. אבל בטוחה שניתן.

  4. הלה הגיב:

    גם אני גרסתי מרק גריסים ענק בסוף השבוע, עם…
    כרישה!
    פטריות, גזר, שורש סלרי
    יצא טעיםםםםם

    אגב, הן גם מומלצות כסלט. אחרי שהן מתקררות לחתוך פנימה המון עלים ירוקים, עגבניות מיובשות ולבת בשמן זית, מלח, פלפל
    יוצא מעדן!

  5. aleph הגיב:

    I love barley! for years i've eaten only pearl barley since I didn't know there is also "whole" barley (or maybe it wasn't available in Israel?) but now I prefer whole/regular barley and use it whenever I can (it is amazing in mushroom and other vegetable soups!)

    y

  6. עלמה הגיב:

    את בטוחה שחייבים להשרות גריסים? זה בדרך כלל יוצא לי טוב גם בלי השרייה (אפילו לא ידעתי שאמורים להשרות).

    • אורי הגיב:

      היי עלמה, לא חייבים! הנה הציטוט מלמעלה:
      "הם מתבשלים מהר ומספיקה להם השרייה קצרה אם בכלל"
      אבל אם יש זמן, למה לא? זה מפחית קצת את כמות העמילן ונותן להם התפחה קלה מוקדמת שאני מניחה שמקלה על הבישול. שיהיה! :mrgreen:

  7. דינו יהודה הגיב:

    שלום רב
    מה זה פניני גריסה האם זה חיטה או דגן אחר מה התכונות שלו
    כמה קלוריות יש במאה גרם
    האם הדגן הזה טוב לבריאות
    תודה רבה יהודה

    • אורי הגיב:

      היי יהודה, גריסי פנינה אלה גרעיני שעורה ולא חיטה
      הם נחשבים בריאים יחסית לדגן שאיננו מלא (יש גריסים, שהם הגירסה המלאה של גריסי הפנינה)
      לגבי נתונים תזונתיים כדאי לחפש ברשת.

      • בכור הגיב:

        נתקלתי בגריסים שבורים ,מה אפשר לעשות איתם?

        • אורי שביט הגיב:

          היי בכור, אם אני מבינה זה בעצם סוג של בורגול גריסים 🙂 לדעתי אפשר להשתמש בהם כמו שמשתמשים בכל סוג של דגן כמו ממולאים וקדרות וחמין..

  8. דנה הגיב:

    לא ניתן למצאו גריסים מלאים.

  9. רותם הגיב:

    היי, האם גריסי פנינה אמורים לצאת רכים מאוד (כמו גריסים רגילים בחמין?) או שהם מעט יותר קשים? אני לא בטוחה אם הם התבשלו דיו

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות