שבלולי ארטישוק וזיתים

14 תגובות לפוסט

  1. מירב הגיב:

    אמאל'ה פילו!
    אבל איתך אני באש ובמים. רק במה צריך להבריש אותם, ומה זה אומר לערום אותם, כל בורקס מורכב מיותר מדף פילו אחד?
    ואם פותחים חבילת עלי פילו חייבים להשתמש בכולה? או שיש דרך להוציא חלק ולהשאיר את השאר במקפיא?

    • אורי הגיב:

      כמו שכתוב – לא צריך לערום! זאת שיטת קיפול שמשתמשים בה בדף אחד כל פעם. הדפים מאד דקים, אין סיכוי להפריד חלק, את מה שנשאר עוטפים חזרה היטב בניילון ומאחסנים במקרר עוד יום מקסימום יומיים.
      את האיור עשיתי לבורקס שוקולד, אבל זה אותו רעיון:
      vegansontop.co.il/vegan-chocolate-rolls/draw

      • מירב הגיב:

        איור גאוני
        אז כל בורקס הוא רבע עלה פילו בעצם?
        יש מצב שזה יעבוד עם עלי סיגר וזהו?
        ובמה להבריש?

        • אורי הגיב:

          אויש, בשבלולי שוקולד עשיתי רבע כנראה. זה אמור להיות חצי או עלה שלם.. לא ניסיתי עם עלי סיגר, לא נראה לי שתהיה בעיה אבל זה מרקם אחר. להבריש בשמן זית 🙂

          • מירב הגיב:

            על החיים ועל המוות, נראה לי שאני מנסה את זה מחר

          • אורי הגיב:

            את קורעת אותי 🙂 זה משהו שאני גומלת ממנו אנשים בסדנאות, הפחד מהפילו, בהההההה!

  2. ענבל הגיב:

    אמאלה, לא הבנתי כלום! את אומרת שכל שבלול מורכב מדף פילו אחד? אבל בתגובה כתבת שאי אפשר להפריד אותם!
    זה פשוט נראה לי אחלה מתכון לעשות טבילת אש עם פילו..

    • אורי הגיב:

      התכוונתי שאי אפשר להפריד רק חלק מהחבילה הקפואה ואת השאר להחזיר להקפאה.. מפשירים את כל הגליל, רצוי 24 שעות במקרר. ואז פותחים – מגולגלים בו כ-10 דפים גדולים יחסית ודקים מאד – להפריד אותם בעדינות רק אחרי הפשרה. בהצלחה!! 😉

  3. עפרי הגיב:

    הכנתי, זה נסיון ראשון שלי עם פילו, והיה מדהים! הטעם נהדר, והם התחסלו ראשונים בארוחת השבועות שלנו! מה שכן, השבלולים יוצאים גדולים והמלית הספיקה לשישה רק..

  4. רינת הגיב:

    תודה רבה רבה,
    הכנתי את זה לשבועות , היה להיט!כל כך טעים.
    המילוי טוב אפילו כממרח.

  5. אלה הגיב:

    תודה על מתכון מעולה! הכנתי לשבועות וזה היה ההיילייט של הארוחה, כולם ממש התלהבו.

  6. איילת הגיב:

    היי

    יש איך לקצר תהליכים- להכין מראש?
    נניח, להכין את השבלולים, לשים במקרר ולאפות לפני ההגשה?
    או שהבצק יתייבש ככה?

    תודה רבה 🙂

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות