פסטה עם מנגולד ושום ירוק
הכי כיף להשתמש בכל חלקי הירקות. את הגזעים של המנגולד קצצתי וצירפתי למחבת כדי לקבל יותר נפח ונגיסות. השום הירוק נידב למנה גם את השיניים הלחות שלו וגם גבעולים ירוקים. מנה קלילה, בריאה ואביבית, שאפשר ורצוי להכין עם פסטה מקמח מלא.
חומרים ל-4 מנות
1 חבילת פסטה רגילה או מלאה, מהסוג שאוהבים
1 חבילת מנגולד
1 ראש שום טרי עם הגבעול
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
+ מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
+ מפרידים בעזרת סכין חדה את ראש השום הטרי מהגבעול. מחלצים ומקלפים 3-4 שיניים טריות מראש השום וקוצצים אותן דק. את החלק העבה והלבן של הגבעול קוצצים לטבעות דקות. בוחרים את אחד הגבעולים הירוקים הרכים וקוצצים גם אותו.
+ מפרידים את עלי המנגולד לעלים ולגזעים לבנים. את העלים קורעים בידיים לפיסות בינוניות. את הגזעים הלבנים קוצצים.
+ מזלפים מעט שמן זית למחבת ומניחים בה את שיני השום וגבעולי השום הקצוצים, כשהשמן עדיין קר. מחממים את המחבת מעל להבה בינונית ומאדים את השום 1-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט ומעלה ניחוח.
+ מוסיפים את גזעי המנגולד הקצוצים למחבת ומקפיצים 2-3 דקות נוספות, עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את עלי המנגולד וממשיכים להקפיץ-לערבב 1-2 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומעמיקים את צבעם. מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס טרי.
+ כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומעבירים למחבת עם המנגולד והשום. מערבבים קלות ומגישים מיד.
תגיות: פסטה מלאה, פסטה, מתכון מהיר, איטלקי, מתכונים טבעוניים, אורי שביט, מנגולד, שום ירוק, אביב, ארוחה מהירה, פסטה ירוקה
קטגוריות: פסטה
עבר זמן והגבעולים של ראשי השום הטרי שלנו יבשו. במקום, הוספנו שני גבעולי בצל ירוק. השתמשנו ביותר שום. פעם ראשונה שאנחנו מבשלים עם מנגולד והיה טעים, תודה!
הי, ניתן להחליף את המנגולד בעלים אחרים?
בטח