אופות השתיים: קונדיטוריה טבעונית זוגית

18 תגובות לפוסט

  1. שי הגיב:

    נראה נהדר!
    למה צריך שמן ענבים? מה הוא מביא לשולחן לעומת שמן קוקוס/קנולה?
    אני מנסה לצמצם רכיבים שישבו בארון ולא יראו שימוש לאורך השנה.

    תודה.

    • גולי הגיב:

      שמן זרעי ענבים הוא שמן בלי טעם, או- עם טעם ניטראלי
      אפשר להשתמש בו כמו לאפיה, לטיגון או לכל דבר אחר. אני לא יודע אם הוא בריא יותר משמן קנולה או לא, אבל הוא בהחלט יקר יותר. אז לא תהיה לך בעיה למצוא עבורו שימוש, הבעיה היחידה היא העלות הגבוה שלו לעומת שמן קנולה.

  2. רחלי הגיב:

    היי אורי,

    העוגות נראות נפלא ומפתות מאוד להכין אותן. היכן משיגים טופו משיק מוצק?

    • אורי הגיב:

      בחנויות האסייתיות אבל יש גם בסופרים, בחצי חינם, בשופרסל גרין, עדן טבע מרקט.. לרוב מגיע בקרטון עמיד.

  3. חני הגיב:

    הי אורי,
    את חושבת שהטארט שקדים יצליח לי אם אשתמש בקמח נטול גלוטן ( קמח טפיוקה, תפוח אדמה, קורנפלור )?
    תודה

    • אורי הגיב:

      טל מוסרת: כשאני חושבת על איך להמיר את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן אני תמיד מתבססת על חצי מהכמות שלו לקמח קונדיטור והחצי השני תלוי במירקמים. ליותר קשה כמו לקלתית אשתמש עם קמח אורז וקורנפלור, לפעמים טפיוקה. לבצק יותר רך כגון עוגה בחושה אשתמש עם החצי השני בקמח תפוח אדמה, טפיוקה וקורנפלור.

  4. איילת הגיב:

    הי, נראה מעולה!
    יש הבדל בין אבקת שקדים לשקדים טחונים? איך משיגים אבקת שקדים?
    מצטרפת לשאלה על השמן ענבים- למה הוא טוב והאם הוא ניתן להחלפה?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, שקדים טחונים אפשר לקנות בחנויות טבע/תבלינים או לטחון לבד (רצוי מולבנים). לגבי שמן ענבים, הוא איכותי, בריא ונייטרלי. אפשר להשתמש בשמנים נייטרליים אחרים במקומו, כמו חמניות וכדומה.

  5. רוני הגיב:

    שאלה: בעבור הבצק הפריך, אם אין ברשותי מיקסר – גם מעבד מזון יכול לבוא בחשבון? נתקלתי בהרבה מתכונים של בצק פריך שנעשים בעזרת מעבד מזון…

  6. נועה הגיב:

    האם אפשר להחליף את פירות היער בתפוחים ? אם כן האם לקרמל אותם לפני?
    תודה!

  7. מיטל הגיב:

    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בטופו רגיל לעוגה??

    • אורי הגיב:

      לא מומלץ, הוא הרבה יותר כבד ובעל מרקם גרגירי. אם בכל זאת רוצה לנסות, הייתי טוחנת אותו עם השומן יחד כדי לנסות לקבל תערובת קרמית.

  8. טל הגיב:

    לגבי הטארט שקדים, אפשר להכין את הכל בלי האפיה ולשמור במקרר או במקפיא ויום לאחר מכן להכניס לתנור?

  9. הדס הגיב:

    הי אורי,
    האם בטארט אפשר להחליף את אבקת הסוכר בקלתית בסוכר קנים או בסירופ מייפל?
    תודה,

  10. מישי הגיב:

    האם אפשר בטארט פירות היער להשתמש בפירות אחרים, כגון נקטרינות?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות