המתחרה של רובישון

22 תגובות לפוסט

  1. נועה הגיב:

    הי אורי, קודם כל רציתי להגיד שאני ממש נהנת לקרוא את הבלוג שלך והכנתי את הפסטה עם הפטריות ויצא מעולה!
    אבל אני ממש לא בטוחה ששמן קוקוס יכול להחשב טיבעוני ואני מצטערת על הטרחנות אבל בשביל לקטוף את הקוקוס משתמשים בקופים (קישור לויקיפדיה תחת הרובריקה של "פרי" http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1) אם זה לא מפריע לך אז מעולה אבל בכל זאת חשבתי ששווה שתדעי

    • אורי הגיב:

      היי נועה, אני מכירה את הטענה הזאת במעורפל.. בטח שזה מפריע לי, אבל – אני מאמינה שאם נחפור בכל דבר נגלה איזה שהוא ניצול של בעלי חיים, בני אדם, של האדמה, של הסביבה.. אין לזה סוף. אני מנסה למזער כמיטב יכולתי את הנזק, כי אם רוצים מושלם – בסוף לא עושים כלום. או לחילופין עוברים גור במערה או על איזה הר. במקרה הספציפי – הבנתי שזה משהו שכמעט לא קורה ומאד נדיר, אני מעדיפה להאמין שאכן כך. אוף, זה נורא! ותודה על המחמאות והמידע החשוב.

    • עדי הגיב:

      אני יכולה להעיד לפחות לגבי קטיף הקוקוס בתאילנד – אכן ראיתי פעם באיי הדרום קטיף קוקוס בעזרת קוף, אבל בכל שאר הפעמים שהייתי עדה לתהליך הוא נעשה בעזרת מוטות במבוק ארוכים עם סכין בקצה, בלי קוף אחד לרפואה. אגב, הקוף הקוטף שראיתי נראה מאושר מאוד ולא סבל מאיומים או התעללויות בזמן העבודה – הוא פשוט טיפס על העץ וזרק את האגוזים למטה, אל הבעלים שלו. למיטב ידיעתי, מעט מאוד אנשים היום בתאילנד קוטפים בעזרת קופים.

  2. אורלי הגיב:

    גאוני

  3. מוראג הגיב:

    שוב אני, הנודניקית. רציתי להגיד לגבי שמן הקוקוס, שאני ממש מעדיפה את הסוג של Tropic's best (זה שמייבאת חברת ג'מוקה). יש לו טעם וריח של קוקוס (טוענים שזו הערובה האמיתית לאיכות). לא ידעתי לגבי הקופים, חייבת להודות שזה נשמע לי מופרך משהו… אגב, עוד שימוש מהמם לשמן קוקוס הוא על העור ובשיער. הקרם פנים הכי שווה (וזול) שיש.

  4. עינב הגיב:

    דרך נוספת לתבל פירה היא במחבט נפרדת לטגן בצל במעט שמן זית עד שיבריק להוסיף פטריות שמפניון לתבל בפלפל ומלח ולטגן עוד קצת ואז להוסיף לפירה אחרי שהוספנו מעט מים ששימשו להרתיח את תפוחי האדמה. יוצא ממש טעים

    • אורי הגיב:

      את צודקת, זה באמת מעולה! במקרה הזה הייתי צריכה להכין "פירה חלק" לטובת הילדים שבחבורה 🙂

  5. ענת הגיב:

    האם זה לא נותן לתפוחי האדמה טעם של קוקוס ?

    • אורי הגיב:

      ממש לא. שמן קוקוס הוא מאד עדין בטעמו, הוא מוסיף איזו שהיא ארומת טעם, לאו דווקא "קוקוסית" ובקושי מורגש. ההשפעה היא יותר על התחושה והמרקם.

  6. רוני הגיב:

    פירה טעים לעצלנים שלא מייחסים חשיבות לאוכל בריא:
    תפוחי אדמה מבושלים ומסוננים (הרעיון הזה של הייבוש גדול, אאמץ בחום) עם מלח וחבילה אחת של שמנת-אלפרו 5%.
    אני לא יודעת מי זה רובישון אבל הפירה-עצלנים הזה יוצא מושלם. 🙂

  7. יונית הגיב:

    אפשר גם לשלב תפו"א ובטטה 😛

  8. עדי הגיב:

    קודם כל תודה רבה אורי, המתכונים שלך מאוד מקלים על המעבר לטבעונות!
    את חושבת שהמתכון יכול לעבוד גם עם קרם קוקוס (משומר, 21% שומן) או שעדיף להתגבר על העצלות וללעת לחנות? 😉

  9. מייק ויליאמס הגיב:

    יצא טעים מאוד! תודה רבה על המתכון.

  10. חיים הגיב:

    יש לך הרבה טעויות בסיסיות
    א. לא מבשלים בלי קליפה זה גורם לרטיבות גדולה
    2.לא ניתן לשים תפודים מבושלים בסיר חם הם נדבקים מיידית ואולי גם נשרפים ושקשוק הסיר אינו יעיל כלל
    3. רצוי לשים שמן ניטראלי או יחד עם מעט מעט שמן זית ( שמן זית הוא דומיננטי ואנחנו לא רוצים שהוא ישתלט – אני דווקא אוהב מאוד שמן זית)
    4. צריך ציין שיש להוסיך מי קוקוס ולא חלב קוקוס -כי אחרת תוכל קוקוס ולא פירה

    • אורי שביט הגיב:

      היי חיים, מסכימה שאפשר לשפר את המתכון, הוא ישן נושן. עקרונית עדיף בכלל לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם. אני כן מצליחה בקלילות להחזיר את התפודים לסיר ולנענע אותם בלי שיידבקו או יישרפו. לגבי שמן קוקוס – יש שמן קוקוס מזוכך שאין לו טעם וריח בכלל אבל הוא מעניק קטיפתיות חמאתית בשונה משמן סטנדרטי אחר.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות