המתחרה של רובישון

נובמבר 23, 2011 מאת:

טוב, מודה, נסחפתי. אבל תשמעו, הצלחתי להכין פירה ממש טעים. ואחרי תגובות כמו "פירה פצצה" ו"פירה של מסעדה" הבנתי שאולי עליתי על משהו והחלטתי לשתף.

היפה בכל העסק זה, שאמנם מדובר בפירה טבעוני אבל מטבע הדברים (הה! טבע) הוא גם פירה פרווה וגם טעים!!

אחרי שיצא לי פעם לאכול במסעדה "חצי כשרה" (יש דבר כזה) ביס מפירה מפוצץ מרגרינה, אני חושבת שיש עוד כמה אנשים שיכולים להפיק תועלת מהמיני-מתכון הזה.
אין פה כמויות, זה לגמרי לפי העין, הטעם, המרקם ותפוחי האדמה המסויימים – העיקר שתזרמו עם הרעיון.

וכך עשיתי:

בישלתי תפוחי אדמה חתוכים לקוביות במים מומלחים, עד ריכוך.
לפני הסינון (לא לשכוח!) הוצאתי עם מצקת קצת ממי הבישול (סתם, הוצאתי הרבה ומה שנשאר לי שפכתי בסוף).
סיננתי והחזרתי את הסיר הריק לכיריים, שיתחמם מאד ויתייבש היטב. ואז החזרתי אליו את תפוחי האדמה, בלי מים, וייבשתי/צרבתי אותם כמה דקות תוך נענוע הסיר.

מבשלים, מסננים, מייבשים. הבסיס לפירה הכי טעים

עכשיו העניין – שמן קוקוס. אין עליו. הוא שמן עדין שמתגבש והופך לקרם נוקשה ולבן שמתמוסס מיד במגע עם חום ומעניק מרקם חלקלק וקטיפתי.
מוסיפים לתפוחי האדמה בלי להתבייש – לכמות שאתם רואים בתמונה משהו כמו 3 כפות (עצרתי את עצמי, הייתי מוסיפה יותר).

שמן קוקוס להיט! לא חייבים את הסוג הזה כמובן

ואז – יוצקים לסיר קצת ממי הבישול וסוגרים באיזו הזלפונת של שמן זית. מלח ופלפל גרוס טרי יבואו פה מעולה.
מועכים היטב היטב,  טועמים ומוסיפים מה שצריך (מים, שמנים, תיבול – לפי הטעם והמרקם שהתקבל).
נכון, זה לא הפירה האגדי של רובישון (אני יודעת, אכלתי אותו לפני כמה חודשים בגלגול הקודם שלי) – אבל זה פירה טעים טעים ומעולה במיוחד שלא יבייש אף פירה חלבי באשר הוא.
יאללה, לכו להכין 🙂

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

20 תגובות לפוסט

  1. נועה הגיב:

    הי אורי, קודם כל רציתי להגיד שאני ממש נהנת לקרוא את הבלוג שלך והכנתי את הפסטה עם הפטריות ויצא מעולה!
    אבל אני ממש לא בטוחה ששמן קוקוס יכול להחשב טיבעוני ואני מצטערת על הטרחנות אבל בשביל לקטוף את הקוקוס משתמשים בקופים (קישור לויקיפדיה תחת הרובריקה של "פרי" http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1) אם זה לא מפריע לך אז מעולה אבל בכל זאת חשבתי ששווה שתדעי

    • אורי הגיב:

      היי נועה, אני מכירה את הטענה הזאת במעורפל.. בטח שזה מפריע לי, אבל – אני מאמינה שאם נחפור בכל דבר נגלה איזה שהוא ניצול של בעלי חיים, בני אדם, של האדמה, של הסביבה.. אין לזה סוף. אני מנסה למזער כמיטב יכולתי את הנזק, כי אם רוצים מושלם – בסוף לא עושים כלום. או לחילופין עוברים גור במערה או על איזה הר. במקרה הספציפי – הבנתי שזה משהו שכמעט לא קורה ומאד נדיר, אני מעדיפה להאמין שאכן כך. אוף, זה נורא! ותודה על המחמאות והמידע החשוב.

    • עדי הגיב:

      אני יכולה להעיד לפחות לגבי קטיף הקוקוס בתאילנד – אכן ראיתי פעם באיי הדרום קטיף קוקוס בעזרת קוף, אבל בכל שאר הפעמים שהייתי עדה לתהליך הוא נעשה בעזרת מוטות במבוק ארוכים עם סכין בקצה, בלי קוף אחד לרפואה. אגב, הקוף הקוטף שראיתי נראה מאושר מאוד ולא סבל מאיומים או התעללויות בזמן העבודה – הוא פשוט טיפס על העץ וזרק את האגוזים למטה, אל הבעלים שלו. למיטב ידיעתי, מעט מאוד אנשים היום בתאילנד קוטפים בעזרת קופים.

  2. אורלי הגיב:

    גאוני

  3. מוראג הגיב:

    שוב אני, הנודניקית. רציתי להגיד לגבי שמן הקוקוס, שאני ממש מעדיפה את הסוג של Tropic's best (זה שמייבאת חברת ג'מוקה). יש לו טעם וריח של קוקוס (טוענים שזו הערובה האמיתית לאיכות). לא ידעתי לגבי הקופים, חייבת להודות שזה נשמע לי מופרך משהו… אגב, עוד שימוש מהמם לשמן קוקוס הוא על העור ובשיער. הקרם פנים הכי שווה (וזול) שיש.

  4. עינב הגיב:

    דרך נוספת לתבל פירה היא במחבט נפרדת לטגן בצל במעט שמן זית עד שיבריק להוסיף פטריות שמפניון לתבל בפלפל ומלח ולטגן עוד קצת ואז להוסיף לפירה אחרי שהוספנו מעט מים ששימשו להרתיח את תפוחי האדמה. יוצא ממש טעים

    • אורי הגיב:

      את צודקת, זה באמת מעולה! במקרה הזה הייתי צריכה להכין "פירה חלק" לטובת הילדים שבחבורה 🙂

  5. ענת הגיב:

    האם זה לא נותן לתפוחי האדמה טעם של קוקוס ?

    • אורי הגיב:

      ממש לא. שמן קוקוס הוא מאד עדין בטעמו, הוא מוסיף איזו שהיא ארומת טעם, לאו דווקא "קוקוסית" ובקושי מורגש. ההשפעה היא יותר על התחושה והמרקם.

  6. רוני הגיב:

    פירה טעים לעצלנים שלא מייחסים חשיבות לאוכל בריא:
    תפוחי אדמה מבושלים ומסוננים (הרעיון הזה של הייבוש גדול, אאמץ בחום) עם מלח וחבילה אחת של שמנת-אלפרו 5%.
    אני לא יודעת מי זה רובישון אבל הפירה-עצלנים הזה יוצא מושלם. 🙂

  7. יונית הגיב:

    אפשר גם לשלב תפו"א ובטטה 😛

  8. עדי הגיב:

    קודם כל תודה רבה אורי, המתכונים שלך מאוד מקלים על המעבר לטבעונות!
    את חושבת שהמתכון יכול לעבוד גם עם קרם קוקוס (משומר, 21% שומן) או שעדיף להתגבר על העצלות וללעת לחנות? 😉

  9. מייק ויליאמס הגיב:

    יצא טעים מאוד! תודה רבה על המתכון.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
מאיו מים טובים
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות