שישי חופשי: גונדי טבעוני ועוד מטעמים פרסיים

17 תגובות לפוסט

  1. עפרי הגיב:

    הי אורי

    נראה נהדר. לגבי הגונדי, את הבצל טוחנים חי או שמטגנים תחילה? תודה!

    • אורי הגיב:

      המחמאות לרותם 🙂 הבצל חי לגמרי, עם המיצים שלו והכל.

      • yk הגיב:

        כנראה התכוונת לכדור פינגפונג. כדור טניס זה ענק 🙂

        • אורי הגיב:

          ככה אני זוכרת את הכדורים הענקיים במסעדת "קשת".. אולי זו הנוסטלגיה 🙂

        • ליבי הגיב:

          כמות ההלכה לא פרופורציונאלית בכלל למסה של הקציצות. המתכון לא בדוק, גם לדעתי חסרה חמיצות. צריך מתכון אחר לקציצות.

          • אורי שביט הגיב:

            היי ליבי, המתכון הוכן על ידי רותם מספר פעמים כדי לדייק אותו, ייתכן שהוא לא לטעמך אבל הוא בהחלט נבדק.

  2. איריס כנען הגיב:

    אורי שלום,
    הכנתי את הגונדי שיצאו מאד טעימים אבל התפרקו לגמרי.
    יש לך רעיון למה? ומה אפשר לעשות?
    תודה איריס.

    • אורי הגיב:

      היי איריס, רותם ניסתה את המתכון כמה פעמים בהצלחה אז אנחנו יודעות שהוא עובד.. מצד שני הקציצות אכן עדינות. צריך לבשל אותן בבעבוע עדין ולא לגעת בכלל למשך זמן ארוך מספיק. יכול להיות שהבעבוע היה חזק מדי או שנגעת בהן מוקדם מדי?

  3. איריס הגיב:

    היי אורי,
    ניסיתי פעמיים…
    בעבוע חלש חלש ולא נגעתי בכלל בכדורים. נראה לי שאולי העיסה היתה רכה מדי. אולי אפשר לחזק אותה איכשהו?

    • אורי הגיב:

      השתמשת בקמח תופח או רק באבקת אפייה? אני חוששת שחייבים את הקמח כדי לייצב (הורדתי את אופציית האבקה בלבד מהסיבה הזו).

  4. איריס הגיב:

    טוב, אני אנסה עם הקמח התופח.
    תודה רבה.

    • הילה הגיב:

      כדי לקבל קציצות יציבות ולהמנע מגלוטן אני הוספתי 2 כפות קמח טף וחצי כפית אבקת אפיה במקום קמח תופח
      בנוסף סיננתי את הבצל מרב המיץ, הכנתי כופתאות בגודל כדור פינג פונג ובישלתי במים רותחים במקום במרק והוספתי למרק מאוחר יותר

      • אורי הגיב:

        נשמע יופי! שנה טובה 🙂

      • שרון סלומון הגיב:

        במתכון המקורי של גונדי יש עוף
        ניסיתים להחליף את העוף בטופו או סייטן ולראות איך יוצא? או שזה עלול להתפרק?

      • אביחי הגיב:

        היי,
        לפני שנתיים עשיתי והקציצות התפרקו לגמרי (יצא ממש מרק עכור כזה, מזל שחששתי אז חילקתי את המרק לשניים)
        ראש השנה עשיתי שוב ויצא הכל טעים למדי אבל הקציצות גושיות וחונקות, ממש לא דומה לגונדי אוורירי שאני מכיר ממסעדות פרסיות.
        רעיונות איך להכניס להן אויר?

השאר תגובה

    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    ג'ינג'ית - מטבח ישראלי טבעוני
    סדנת בישול טבעונית
    סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2021 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט