זה היה מרק של חורף

10 תגובות לפוסט

  1. מיכל הגיב:

    היי אורי,

    מרק האפונה והירקות נראה מעולה ואני מאוד רוצה להכין אותו. אני לא רוצה לחפף בתיבול ולכן אני מאוד אשמח אם תוכלי להסביר איך את מכינה (או מה המרכיבים של התערובת שאת קונה) את הגראם מסאלה. תודה רבה!!

  2. אלי הגיב:

    אפשר כמויות יותר מדויקות לירקות במרק הארטישוק ירושלמי?

    • אורי הגיב:

      לא שקלתי את הירקות – אבל הכוונה לירקות בינוניים בגודלם. מעבר לזה אמור לי מה עוד חסר לך ואנסה לדייק. אם כי בבישול כמו בבישול – אין כאן צורך בדייקנות של ממש ותיבול כמובן אפשר תמיד לתקן לפי הטעם.

      • אלי הגיב:

        בעיקר היחס של הבטטות מול הארטישוק, כי יש ארטישוק מגדול אצבע עד לגודל חצי רגל 🙂 וכנל הבטטות שנעות מגודל רגיל לענק לענק מאוד

  3. תמר הגיב:

    עוד רעיון טבעוני ומחמם לחורף – דייסת שיבולת שועל (קוואקר) על בסיס חלב שיבולת שועל. מדהים כמה הנוזל הלא אטרקטיבי הזה נעשה טעים כשמשדכים אותו למוצר מאותה משפחה. ההכנה קצרה וקלה, והתוצאה משביעה ומשמחת, ועם התיבול הנכון (קינמון, קקאו או וניל אמיתי) מזכירה פודינג.

  4. ארז הגיב:

    מרק הארטישוק הירושלמי מעולה, עשיתי וראציות על הנושא ונהינתי מכל כף. תודה

  5. דנה הגיב:

    אני ממש רוצה לנסות את מרק החצילים, הוא נשמע מאד מסקרן 🙂 רק התייעצות- אם אנחנו לא חובבי מרווה, יש לך רעיון לעשב תיבול אחר שיכול להוסיף עניין ולהשתלב יפה במרק?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, סליחה על האיחור ותודה! אפשר להחליף אותו בעשב תיבול אחר מאותה משפחה כמו אורגנו טרי או פשוט טימין, זה יהיה מעולה לדעתי.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות