יש שוקולד אחר

16 תגובות לפוסט

  1. הדר הגיב:

    היי,
    רק שאלה קטנה-
    ראיתי בתמונה שהשתעשתן עם פולי קקאו.
    קניתי פולי קקאו נאים, מה אפשר לעשות איתם?

    תודה!

    • רונית לב הגיב:

      הי הדר,
      את פולי הקקאו ניתן לאכול כפי שהם (הטעם הוא של שוקולד מריר בלי סוכר), או לשים בתוך תמר עם אגוז- לנשנוש אנרגיה מהיר.
      בכל מקרה ההמלצה שלי, ללעוס היטב בפה ולא לאכול יותר מפול- שניים ליום. ממליצה על מעט פולי קקאו בעיקר כשצריך תוספת של ריכוז- למשל, בנהיגה ,לפני מבחן או לפני פעילות גופנית. בהצלחה!!

      • הדר הגיב:

        תודה רונית,
        את מתכוונת לפולי קקאו נאים נכון?
        אנסה היום
        ושאלה נוספת, מדוע לא לאכול יותר מפוך-שניים ביום?

        • רונית לב הגיב:

          פולי הקקאו הם בעצם תרופה, למרות שהיום מתיחסים אליו כאל ממתק. כמו כל תרופה (ואף תרופה עוצמתית במיוחד במצבה ה"נא")מומלץ לצרוך במינונים נמוכים ולא להגזים.
          ההשפעה על מצב הרוח והחיוניות באכילת שוקולד חי מורגשת באופן מיידי, ולכן… חשוב לזכור.. הכל במידה.

          המלצה שלי, לאכול לאט ומעט, ואת הפינוקים תמיד לחלוק עם חברים (את תראי שמהר מאוד יהיו לך המון כאלו 😉 )

  2. אלף הגיב:

    אכלתי raw chocolate בהולנד ומאוד אהבתי. הייתי בטוחה שאמצא בארץ אבל לא מצאתי בשום מקום. לאחרונה הביאו לסופר אצלנו פולי קקאו cacao nibs ממש מצויינים (של חברה בשם cacaotv.co.il) שכמובן מיד קניתי.
    גם אבקת קקאו שאינה "הולנדית" (dutch processed) לא מצאתי בכלל בארץ (גם לא בממבחר האורגני) ואשמח למצוא אם את יודעת על כזו.

    דרך אגב, הקישור בפוסט "בית השוקולד באמירים" לא מוביל לשום מקום.

    • אורי הגיב:

      תודה, תיקנתי את הקישור.
      אבקש מרונית לענות לגבי האבקה. יש גם את הערכות האלה
      http://cacao.elef3.org/

    • עינב הגיב:

      גם אצל קארונה אפשר לרכוש מוצרי קקאו איכותיים ובמחירים טובים
      http://www.karuna.co.il/

    • רונית לב הגיב:

      יש כיום בארץ לדעתי שני ספקים לקקאו אורגני. בעבר היה יותר, הבעייה, שמחירי הקקאו עלו בכל העולם. בדרך כלל אבקת הקקאו האורגנית היא מעולה. האיכות ניכרת בצבע בהיר ולא מעובד, ובטעם העדין יחסית לאבקות התעשייתיות. לגבי חמאת הקקאו, אני ממליצה לקנות רק את האורגנית הנאה, (עלות לדעתי -38 ש"ח ל-250 גר') ולהימנע מהחמאה התעשיתית משוללות הריח.
      כמובן תמיד אפשר להחליף בשמן קוקוס, יש יופי של הצע בימים אלו!! את שניהם אפשר גם למרוח על הגוף, השפתיים, כפות הרגליים. תענוג מופלא לימות החורף!!

  3. נטע הגיב:

    איפה אפשר להשיג חמאת קקאו טובה?

  4. ניצן הגיב:

    שלום,
    אני רוצה להכין שוקולד(הכי פשוט שאפשר) עם אגוזים בפנים.
    אשמח למתכון פשוט ועם מצרכים יחסית נפוצים.
    תודה!

    • אורי הגיב:

      אפשר לקנות ערכה של מסת קקאו וחמאת קקאו בחנויות טבע, אלה המצרכים הבסיסיים להכנת שוקולד. ואז להמתיק במה שרוצים ולהוסיף אגוזים.

  5. יעל הגיב:

    תודה רבה על המתכון! רציתי לשאול/להתיעץ. אני לא מצליחה להגיע לכמויות המתאימות. אני רוצה כמות גדולה של שוקלד וגם אוהבת שהוא מריר, אז בד"כ שמה כוס אבקת קקאו, רבע כוס סילאן, וכמעט חצי שמן קוקוס. יותר מידי סילאן מתוק לי ויותר מידי שמן מאוד שומני. הבעיה שבכמויות האלו אין מספיק נוזל והעיסה נשארת גרגרירית מאוד ולא עיסתית. האם אפשר להוסיף מים? האם יש לך רעיון לשינוי הכמויות?
    בנוסף, אני קונה בד"כ פולי קקאו גרוס נא וטוחנת אותם לרגע כדי ליצור אבקה. מה הכי מומלץ מבחינה בריאותית, לקנות אבקה, פולים…? יש גם ערכות להכנת שוקולד בחנויות טבע שמכילות עיסה שוקלד וחמאת שוקלד והשוקלד יוצא יותר מוצק..אבל לא יודעת עד כמה זה בריא (כמובן שזה יותר בריא מהשוקלד התעשייתי, אבל בכ"ז….) תודה רבה רבה מראש

    • רונית לב הגיב:

      היי יעל, לשאלותייך :
      1. במתכון הספציפי הזה הייתי משחקת עם הקקאו. למשל, חצי כוס פולים טחונים או עיסת קקאו וחצי כוס קקאו. אפשר גם להוסיף טיפות ספורות של מים או קרם קוקוס. מאוד תלוי לאיזה מרקם את רוצה להגיע.
      2. פולי קקאו גרוסים לא יהפכו לאבקה. בפולים יש 50% חמאת קקאו. הטעם והמרקם שונים כמובן משל האבקה.
      3. מבחינה בריאותית הכי טוב לקטוף את הקקאו ישר מהעץ ולאכול את הפרי עצמו. אם את אוכלת את הזרעים (פולי הקקאו) כמובן עדיף מה שפחות מעובד. כלומר, פולים שלמים>> עיסת קקאו>> אבקה >> חמאה.
      4. הערכות עדיפות על הסופר היות ואת שולטת על ההמתקה. מצד שני הקקאו שם לא בהכרח איכותי או אורגני. היות ופרי הקקאו מאוד! מרוסס עדיף תמיד קקאו אורגני.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות