לזניה טבעונית ב 5 דקות

יולי 7, 2012 מאת:

אסף מבורך, ילדים טבעוניים

אחרי שמסיימים עם סידור השכבות, אפשר לבחור איך יראה החלק הייצוגי של הלזניה. אני פיזרתי מעט גבינת דאייה (גבינה טבעונית קנויה שנמסה כראוי ומשווקת בארה"ב) אבל אפשר בהחלט לסיים בפרוסות של ירק כלשהו (עגבניות, עלים ירוקים או חציל למשל) ואפילו מעט גבינת קשיו אם רוצים. את הקייל או התרד אפשר או להחליף בירקות כמו זוקיני או חצילים פרוסים דק, אבל לרוב הילדים פחות אוהבים.

חומרים לתבנית פיירקס בגודל 25X15 ס"מ

1 חבילת דפי לזניה ללא בישול מוקדם
כ-3 כוסות (כ-700 מ"ל) רוטב עגבניות איטלקי איכותי קנוי (אפשר כמובן להכין בבית מראש רוטב כמו לפיצה או פסטה)
1-2 עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות דק
עלים ירוקים טריים קצוצים – אני השתמשתי ב-3 עלי קייל, אפשר להשתמש ב-3 חופני בייבי תרד
כ-1 כוס "גבינת" קשיו ביתית (כמות של מתכון אחד)
שמן זית

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משמנים את התבנית במעט שמן זית ומניחים שכבה של עלי לזניה, כך שיכסו את כל התחתית. בעזרת לקקן מורחים על גבי העלים שכבה של גבינת קשיו, מפזרים מעליה שכבה של עלים ירוקים קצוצים ויוצקים מעל רוטב עגבניות, שיכסה בשכבה דקה את כל שטח התבנית. מניחים בעל הרוטב שכבה נוספת של עלי לזניה ועליהם שכבת גבינה. מרכיבים שכבה נוספת של עלי לזניה, מעליהם מורחים גבינה ומניחים על הגבינה פרוסות דקות של עגבניה. מרכיבים שכבה שלישית – עלי לזניה, גבינה ומסיימים ברוטב עגבניות.
+ מכסים היטב ואופים כ-40 דקות, עד שהלזניה אפויה ומשחימה מעט.

Print Friendly

10 תגובות לפוסט

  1. שני הגיב:

    הכנתי היום בדיוק לפי המתכון (בלי העלים הירוקים, חיפפתי ושמתי קצת בזיליקום)
    יצא מאד מוצלח!
    ייכנס למתכונים הקבועים שלי

  2. דרור הגיב:

    האם בדפי לזניה יש ביצים?

    • אורי הגיב:

      עקרונית לא אמורים להיות ביצים בשום סוג של פסטה יבשה (בטריה לרוב יש). כמובן שתמיד יש לבדוק את התכולה על האריזה.

  3. רוני הגיב:

    האם ניתן להחליף את גבינת הקשיו בטופו?

    • אורי הגיב:

      אולי אפשר לייצר קרם טופו, לטחון טופו עם מעט מים, לימון ומלח, אבל זה לא יתן בדיוק את אותו טעם או מרקם.

  4. תמר הגיב:

    מעולה מעולה מעולה מעולה מעולה!
    אני עשיתי עם חצילים וקישואים קלויים טיפה בתנור, ופרוסות עבות של עגבניות חיות בין השכבות. יצא פשוט מצוין. אפילו הבן זוג שבדרך כלל מעקם את האף למשמע כל דבר טבעוני ואפילו צמחוני אמר שיצא מצוין.

  5. דנה הגיב:

    יש לי שמנת סויה לבישול (אלפרו) שעוד לא התנסיתי איתה.. האם נראה לך שיכול להחליף את הקרם קשיו?? תודה 🙂

  6. מיה הגיב:

    עשיתי ויצא מעולה!! בהחלט מתכוונת להכין שוב

  7. נעמי הגיב:

    להערכתך לכמה אנשים זה ? שאדע אם אני צריכה להגדיל כמויות. תודה.

השאר תגובה

טבלאות פינוק של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games